Η Τουρκία περικυκλώνει το Καστελόριζο και εμείς κοιτάμε απαθείς! (Χάρτης)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γεραπετρίτης και ο Χρυσοχοΐδης άνοιξαν την πόρτα και φυσικά οι τουρκοι άκουσαν την πρόσκληση και φτάνουν για πρώτη φορά 6 μίλια από το Καστελλόριζο!
Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου παρατείνεται η παρουσία του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα, η τελευταία NAVTEX της Τουρκίας είναι πιο προκλητική από ποτέ: η νέα περιοχή που δεσμεύεται νότια του Καστελλόριζου, φτάνει έως και έξι ναυτικά μίλια από το ελληνικό νησί! Έπειτα από την εισβολή στα Βαρώσια, η Τουρκία εισβάλει στην ελληνική εθνική κυριαρχία περικυκλώνοντας το Καστελόριζο, αποκόπτοντάς το και φτάνοντας μία ανάσα από την Ρόδο.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε λεονταρισμούς και δηλώσεις, οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο κάθε έλληνα αλλά και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν και την δυνατότητα και την θέληση να αποτρέψουν την τουρκική εισβολή και παραβίαση εθνικής κυριαρχίας. Αρκεί να πάρουν εντολή από την πολιτική ηγεσία! Εάν αυτό δεν γίνει, μιλάμε πλέον για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία.

Οι κανόνες εμπλοκής είναι ξεκάθαροι και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες να τους εφαρμόσουν

Στον χάρτη που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κύπρου (με πορτοκαλί η περιοχή της νέας NAVTEX), φαίνεται η εξέλιξη των τουρκικών δεσμεύσεων στη θαλάσσια περιοχή, με κινήσεις όλο και πιο προκλητικές:

Νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε τη χώρα μας ότι… παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στα «αποστρατικοποιημένα» νησιά και κλιμακώνει την ένταση αρνούμενη τη… χείρα φιλίας της Τουρκίας, ενώ για «αποστρατικοποιημένο καθεστώς» σε έξι ελληνικά νησιάέκανε λόγο τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Σμύρνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ