Νίκος Αλιβιζάτος: Ένας συνταγματολόγος για όλους τους καιρούς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρατηρούμε, δίχως να μας εκπλήσσει καθόλου, τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο να έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου στήριξη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και κυρίως του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα μέτρα για την πανδημία που επιφέρουν μεγάλους περιορισμούς στις καθημερινές ελευθερίες.

Είναι η τέτοια η προσπάθεια στήριξης εκ μέρους του κ. Αλιβιζάτου ώστε επιτίθεται «λάβρος» ιδίως μέσω της φίλα προσκείμενης σε αυτόν «Καθημερινής», εναντίον κάθε άλλου συνταγματολόγου που έχει αντίθετη άποψη.  Τους μόνους που «υμνεί» είναι εκείνους που έχουν την ίδια άποψη με αυτόν, δηλαδή τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Μανιτάκη.

Μην ψάχνετε την αιτία γι’ αυτή την εκ μέρους του κ. Αλιβιζάτου στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μόνο στο ότι είναι ο συντάκτης του νόμου για τους περιορισμούς σε καιρό πανδημίας, όπως είπε ο Χάρης Καστανίδης.  Υπάρχει και μια άλλη αιτία που είναι και η πιο σοβαρή:

Ο κ. Αλιβιζάτος μάλλον προσπαθεί να εξιλεωθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις απίστευτες κολακείες που είχε εκφράσει υπέρ του Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν πρωθυπουργός.  Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι τέσσερις μόλις μήνες πριν από την συντριβή του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου του 2019 ο κ. Αλιβιζάτος είχε δώσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ανέστη για το περιοδικό «Lifo».

Αλιεύουμε ορισμένα από τα «μαργαριτάρια» που είχε εκπέμψει τότε ο κ. Αλιβιζάτος υπέρ του Α. Τσίπρα: «Έχει το μεγάλο προσόν που είχε και ο Ανδρέας Παπανδρέου να είναι πολύ γοητευτικός στη συνομιλία.  Και πολύ συμπαθής. …. Έχει ταχύτατη αντίληψη και πραγματικά αισθάνεσαι ότι δεν χρειάζεται να συζητάς από τα πιο στοιχειώδη στην αρχή μαζί του για να φτάσεις εκεί που θέλεις.  Πιάνει πουλιά στον αέρα»!

Αυτά έλεγε λοιπόν ο «ταλαντούχος κ. Αλιβιζάτος» υπέρ του κ. Τσίπρα.  Και τώρα ίσως- και λέμε ίσως – προσπαθεί, με την αμέριστη στήριξη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να «σβήσει» το παρελθόν του υπέρ Τσίπρα.  Μπορεί να κοιμάται ήσυχος ο κ. Αλιβιζάτος.  Ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα πως δεν θυμάται το παρελθόν του κ. Αλιβιζάτου, γιατί έτσι τον βολεύει.  Όταν ο κ. Αλιβιζάτος θα του είναι άχρηστος, τότε θα θυμηθεί το παρελθόν του και θα τον βάλει στην γωνία.

Τότε είναι που ο κ. Αλιβιζάτος θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνει για άλλα πολιτικά λιμάνια και άλλους πολιτικούς προσανατολισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ