26/07/2021

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το βίντεο του ΓΕΕΘΑ στην πρόσοψη της βουλης

Με ιδέα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στήθηκε ένα μοναδικό υπερθέαμα στην Βουλή με αφορμή την διπλή εορτή, χθες 21η Νοεμβρίου.

Η πρόσοψη της Βουλής, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και της ημέρας που γιορτάζουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, μετατράπηκε σε ένα γιγαντιαίο video wall όπου προβλήθηκαν οι σημαντικότερες στιγμές της ένδοξης ιστορίας του τοπου μας.

Για τρεις ώρες χθες το απόγευμα προβάλλονταν εικόνες από την ιστορία της πατρίδας μας ενώ μέσω live streaming είχαν την δυνατότητα όλοι οι Έλληνες,σε κάθε γωνία του πλανήτη να παρακολουθήσουν σαν να ήταν εκεί όλο το μοναδικό υπερθέαμα.

Από την μάχη του Μαραθωνα ως την Ναυμαχία της Σαλαμινα και από το Βυζάντιο ως το 1821 οι στιγμές της ιστορίας μας πέρασαν μπροστά από τα μάτια των θεατών, μαγεύοντας τους.

Σειρα είχαν ο Μακεδονικός Αγώνας, ο πρώτος παγκόσμιος πολεμος, ο ελληνοϊταλικός πολεμος του 1940 και συνέχισε με την εικόνα της Παναγίας, υπό τους ήχους της καμπάνας για να ακολουθήσουν εικόνες από το σήμερα των πανίσχυρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βίντεο κλείνει με τον Άγνωστο Στρατιώτη, στην μνήμη του οποίου τιμούνται όλοι εκείνοι που θυσίασαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ