2/08/2021

Τελευταία ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να αποδείξει ότι δεν εκβιάζεται από «τουρκόφιλους» επιχειρηματίες.

Η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια. Οποιοδήποτε «στραβοπάτημα» στα εθνικά θέματα και ειδικά στην συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, θα εντείνει την φημολογία ότι παίζει εις γνώσιν της το παιχνίδι των Τούρκων, έχοντας προαποφασίσει να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία. Ήδη έχει καταγράψει μία εξαιρετικά περίεργη συμπεριφορά σε όλες τις προηγούμενες συνόδους κορυφής, ειδικά μετά τον Δεκέμβριο του 2019, τελευταία σύνοδος με πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος φαίνεται ότι κρατούσε Θερμοπύλες. Μετά, ακολούθησε το χάος, ο εθνικός διασυρμός, η απόπειρα παράδοσης εθνικής κυριαρχίας.

Ήδη οι αποκαλύψεις γερμανικών μέσων ενημέρωσης έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Αποκαλύψεις που ήθελαν τον Νίκο Δένδια να επιμένει για επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις αρνείται!

Η ερχόμενη σύνοδος κορυφής λοιπόν είναι η τελευταία ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαψεύσει όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι έγινε πρωθυπουργός με την στήριξη επιχειρηματιών που σχετίζονται με την Τουρκία, και τώρα εκβιάζεται για να κάνει λεόντειες υποχωρήσεις που εξυπηρετούν τις τουρκικές στοχεύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής πρέπει να απαιτήσει και να λάβει εξαιρετικά σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Και μάλιστα να θέσει επιτόπου δύο όρους για την μη επιβολή κυρώσεων:

– Να απαιτήσει την άμεση και άνευ όρων ακύρωση εκδόσεις οποιασδήποτε NAVTEX στο μέλλον, που θα συνδέεται με το παράνομο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας. Κοινώς να απαιτήσει μέσω αυτού του τρόπου την ντε φάκτο ακύρωση του.

– Να αναιρέσει και να μην επαναλάβει στο μέλλον οποιαδήποτε ενέργειας στα Βαρώσια.

Τίποτα λιγότερο. Είναι βέβαιο ότι η Κύπρος θα κρατήσει την σθεναρή στάση που κράτησε και στις προηγούμενες συνόδους, ελπίζουμε να το κάνει και ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι η τελευταία του ευκαιρία να γυρίσει με κυρώσεις, και να διαψεύσει αυτούς που θεωρούν ύποπτο τον ρόλο του. Εάν δεν το κάνει, όχι μόνο θα έχει καταγράψει άλλη μία εθνική ήττα επί των ημερών του, αλλά πλέον οι υποψίες εις βάρος του θα είναι συντριπτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ