Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέσυρε τον Νίκο Φίλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι ο Νίκος Φίλης είναι ένας μπαρούφας της πολιτικής και δεν εννοεί τίποτα από αυτά που λέει. Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι ένας πραγματικός «Φίλης».
Πολύς λόγος γίνεται για την δήλωση του βουλευτή του ΣυΡιζΑ Νίκου Φίλη που χαρακτηρίζει »προσβολή στην δημοκρατία’ την χθεσινή προβολή ορθοδόξων αγιογραφιών και πολεμικών πλοίων στην πρόσοψη της Βουλής. Προβολή που έγινε για τον εορτασμό της ημέρας των ενόπλων δυνάμεων που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Οι απόψεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά είναι γνωστές. Είναι κατά των παρελάσεων, υπέρ του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας, υπέρ της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία, κατά του μιλιταρισμού κλπ.
Με μία μικρή διαφορά.πέντε χρόνια στην εξουσία, ο κύριος Φίλης δεν έκανε τίποτα από όσα έλεγε και πρεσβεύει! Δεν τόλμησε να κάνει απολύτως τίποτα!
Αντί να καταργήσει τις παρελάσεις, η κυβέρνηση του έκανε τις πιο μεγαλειώδης στρατιωτικές παρελάσεις στην νεότερη ιστορία! Κατάργησε την απαγόρευση των παρευρισκομένων με προσκλήσεις και άφησε ελεύθερη την συμμετοχή του κόσμου!

D3F7A59C A524 4CD3 9209 CD7099EA30AE

Άντε να καταργήσει την συμπόρευση κράτους και εκκλησίας, επί κυβερνήσεως του μπήκαν ακόμα και τα πρόσωπα των Αγίων στους θυρεούς των ενόπλων δυνάμεων!

Αντί για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, άνοιξε πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου που επιχείρησε να προσεγγίσει την Ρω, ενώ έστελνε ακόμα και έλληνες στρατιώτες εντός του τουρκικού εδάφους για καταδρομικές – μιλιταριστικές επιχειρήσεις! Με αποτέλεσμα μάλιστα δύο εξ’αυτών να συλληφθούν από τις τουρκικές δυνάμεις 1 χλμ εντός τουρκικό έδαφος. Όταν μάλιστα το τουρκικό ερευνητικό επιχείρησε να προσεγγίσει δεκάδες μίλια μακριά το Καστελόριζο, έγινε το έλα να δεις και οι τούρκοι αποσύρθηκαν άρον – άρον.

Δηλαδή ο κύριος Φίλης αποδεικνύεται ένας τεράστιος μπαρούφας της πολιτικής.

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει πραγματικότητα ακόμα και τους πιο μύχιους πόθους του κυρίου Φίλη! Έχει εφαρμόσει πράγματα που ο κύριος Φίλης και οι ομοϊδεάτες του μπορεί να σκέφτονται στα πιο τρελά τους όνειρα αλλά δεν έχουν τολμήσει καν να εκφράσουν!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που κατάργησε όλες τις παρελάσεις. Όλες όμως! 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου, δεν παρέλασε ούτε τσολιάς! Μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τέλος! Επέτρεψε μόνο την πορεία για το πολυτεχνείο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που κατήργησε τους θρησκευτικούς εορτασμός! Είναι ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός που τόλμησε να καταργήσει ακόμα και την μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας, την Ανάσταση! Τώρα, καταργεί και τα Χριστούγεννα, αφού κατάργησε και τον Δεκαπενταύγουστο. Όλα αυτά την ώρα που οι μουσουλμάνοι έκαναν τις λειτουργίες τους και το Ραμαζάνι ανενόχλητοι.
Ούτε στον ύπνο του ο κύριος Φίλης!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που όχι απλώς «πέτυχε» συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, αλλά παρέδωσε ολόκληρο το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο στους τούρκους, μέχρι τα έξι μίλια! Ποτέ άλλοτε στην νεώτερη ιστορία οι τούρκοι δεν έφταναν να κάνουν έρευνες έξι μίλια από ελληνικά νησιά, απολύτως ανενόχλητοι! Και μάλιστα, με έλληνες υπουργούς – Του Μητσοτάκη φυσικά – να δηλώνουν ότι οι τούρκοι μέχρι τα έξι μίλια μπορούν να κάνουν ότι θέλουν!

Και τέλος επί Κυριάκου Μητσοτάκη οι τούρκοι έκαναν αυτό που δεν είχαν καταφέρει να κάνω ούτε με τον Ιωαννίδη. Να μπουν στην Αμμόχωστο! Και όχι κάποιοι «μεμονωμένοι» Τούρκοι, αλλά ολόκληρη η τουρκική ηγεσία!

Οπότε κύριε Φίλη άσε τις μπαρούφες και στις επόμενες εκλογές ψήφισε τον πραγματικό, αποτελεσματικό και τολμηρό Φίλη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ