Άφηναν Αλβανούς με κορωνοϊό να μπαίνουν στη χώρα ανενόχλητοι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί οι Αλβανοί εργάτες γης που προσπάθησαν να περάσουν στην χώρα από τον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά να κρατούσαν στα χέρια τους αρνητικά τεστ κορωνοϊού, ωστόσο σε rapid test που τους έκανε χθες ο ΕΟΔΥ, αποδείχθηκε ότι είναι θετικοί.

Πιο συγκεκριμένα, δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test, έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα τεστ που επέδειξαν ήταν αρνητικά. Όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης, έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, την Σπάρτη ή την Σητεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τέστ που υποδεικνύουν οι Αλβανοί, είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα και κατά συνέπεια εξετάζεται η γνησιότητα τους.

H «βιομηχανία» των πλαστών τεστ κορωνοϊού καλά κρατεί! Συγκεκριμένα, Αλβανοί αγόραζαν πλαστά τεστ κορωνοϊού και περνούσαν τα σύνορα ανενόχλητοι, από τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής.

Οπως αποκάλυψε το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel, εργαστήρια στην Κορυτσά παραποιούσαν τις απαντήσεις των pcr τεστ, με το αζημίωτο φυσικά και έτσι μπορούσαν να εισέρχονται στη χώρα άτομα τα οποία είχαν είτε βρεθεί θετικά είτε δεν είχαν υποβληθεί καν σε τεστ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αλβανικού μέσου, τουλάχιστον 9000 πλατφόρμες έχουν αναγνωριστεί ως πλαστές, ενώ οι πλαστογράφοι στην Κορυτσά έχουν κάνει έως τώρα… «χρυσές δουλειές»!

Μάλιστα, πριν δύο ημέρες, εντοπίστηκαν στη χώρα μας δύο Αλβανοί οι οποίοι είχαν περάσει με πλαστό τεστ και ομολόγησαν ότι τα είχαν προμηθευτεί από ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά! Πλέον οι έρευνες στρέφονται και στην εμπλοκή Αλβανών αστυνομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ