Είχαν αφήσει ελεύθερο τον αλλοδαπό δολοφόνου του σχεδιαστή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες μόνο ημέρες χρειάστηκαν οι άντρες της Ασφάλειας Χαλκίδας για να εξιχνιάσουν την αποτρόπαια δολοφονία του 51χρονου επιχειρηματία και σχεδιαστή μόδας Νίκου Τσακανίκα, ο οποίος είχε βρεθεί γυμνός και δεμένος σε μια καρέκλα, το πρωινό της 12ης Νοεμβρίου, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας.

Όπως πρώτη είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της την περασμένη Παρασκευή η «Espresso», οι αστυνομικές Αρχές είχαν καταλήξει ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκονταν δύο αλλοδαποί, με τους οποίους ο άτυχος επιχειρηματίας είχε «στενές επαφές» το τελευταίο διάστημα. Έτσι, το Σάββατο, η Ασφάλεια ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ, δημοσιοποιώντας ότι οι δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, είναι δύο Σύριοι, στους οποίους άνοιξε ο ίδιος την πόρτα.

Οι δράστες προκάλεσαν ασφυξία στον άτυχο επιχειρηματία, πιθανότατα για να τον αναγκάσουν να τους αποκαλύψει πού έκρυβε χρήματα και τιμαλφή. Τελικά, αφού έψαξαν όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος, άρπαξαν μια συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι και άγνωστο αριθμό κοσμημάτων. Στη συνέχεια, διέφυγαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Smart του θύματος, το οποίο εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας, όπου εντοπίστηκε αργότερα.

Aποτυπώματα

Από τα αποτυπώματα στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και στο αυτοκίνητο, προέκυψαν τα στοιχεία των δύο δολοφόνων, οι οποίοι είχαν έρθει παράνομα στη χώρα, και μάλιστα ο ένας είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2019 σε περιοχή της Αττικής για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων. Oπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν πάει στο σπίτι και είχαν περάσει τη νύχτα με τον 51χρονο.

Ο σχεδιαστής μόδας με το εκκεντρικό ντύσιμο είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου, όταν η αδελφή του ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της και πήγε μαζί με τη μητέρα τους στο σπίτι του για να δουν αν είναι καλά. Το σκηνικό που αντίκρισαν τόσο οι ίδιες όσο και οι αστυνομικοί μπαίνοντας στην κατοικία του Νίκου Τσακανίκα παρέπεμπε σε αυτό που είχαν εξετάσει πριν από χρόνια οι συνάδελφοί τους στην Ταϊλάνδη, όταν κλήθηκαν να ερευνήσουν σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Μπανγκόκ τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού Ντέιβιντ Καραντάιν. Ο Καραντάιν είχε βρεθεί γυμνός και δεμένος και ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός. Τότε, οι Αρχές της Ταϊλάνδης είχαν αποδώσει τον θάνατό του σε ερωτικό παιχνίδι που πήρε άσχημη τροπή.

πηγή: espressonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ