5/08/2021

Ο εκβιαστής του Καραμανλή και της Ελλάδας Μπράιζα, πανηγυρίζει για τους Τούρκους!

«Είναι φανταστικό που τα τουρκικά στρατεύματα θα βρίσκονται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Για τους δύο τελευταίους αιώνες, από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία ήθελε να έχει τα στρατεύματά της στον Νότιο Καύκασο. Αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Τώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε σε αυτό».

Υπάρχει ακόμα κάποιος τόσο ηλίθιος που δεν καταλαβαίνει γιατί γκρέμισαν τον Καραμανλή;

Αυτά είπε ο παλιός γνώριμος του Ολυμπία, ο άνθρωπος που εκβίασε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και την Ελλάδα, αναφορικά με τον ελληνορωσικό αγωγό South stream. Κατά πολλούς είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή για να έλθει ο ολετήρας, Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα αποδεικνύεται αυτό που από τότε έγραφε το Ολυμπία: Είναι ακραιφνής υποστηρικτής των Τούρκων!

WIKILEAKS ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το κάθαρμα ο Bryza, είχε μυστικές συναντήσεις με τουρκοκύπριους για να τους καθοδηγήσει στην νομική μάχη κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου!

Αυτό δήλωσε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Μπακού, πρώην συμπρόεδρος του Ομίλου του ΟΑΣΕ Μίνσκ, Μάθιου Μπράιζα (Matthew Bryza), σε συνέντευξή του στη SalamNews  του Αζερμπαϊτζάν.

«Θα ήθελα να τονίσω ότι τις τελευταίες εβδομάδες, το Αζερμπαϊτζάν έχει αποδείξει σε ολόκληρο τον κόσμο την αποτελεσματική χρήση των νέων στρατιωτικών τεχνολογιών από την Τουρκία και το Ισραήλ, καθώς και τις τακτικές δεξιότητες όσον αφορά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στα βουνά.

Μαντέψτε που δουλεύει το ανθελληνικό κάθαρμα που εκβίασε τον Κώστα Καραμανλή…

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε επίσης την τακτική του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν.

Η εμπειρία που έχει εφαρμοστεί στον κόσμο επέτρεψε στο Αζερμπαϊτζάν να χρησιμοποιήσει με επάρκεια και αποτελεσματικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ειδικές δυνάμεις και πυροβολικό για να προσφέρει ακριβείς επιθέσεις εναντίον του εχθρού», τόνισε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Υμνεί μέχρι και την Οθωμανική αυτοκρατορία:

«Αναμφίβολα, είναι φανταστικό ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα βρίσκονται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Για τους δύο τελευταίους αιώνες, από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία ήθελε να έχει τα στρατεύματά της στον Νότιο Καύκασο. Αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Τώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε σε αυτό.

Αποκάλυψη – βόμβα: Η ευθεία απειλή του πρέσβη στον Έλληνα υπουργό

Και τώρα θα υπάρξει ισορροπία. Τεράστια γεωστρατηγική ισορροπία. Είναι αλήθεια ότι η Ουάσιγκτον και το Παρίσι κατηγορούν την Τουρκία ότι συμπεριφέρεται επιθετικά, συμβάλλοντας στη λεγόμενη «επιθετικότητα» του Αζερμπαϊτζάν. Δεν συμφωνώ με αυτό, αλλά αυτές οι απόψεις βρίσκονται τώρα στην Ουάσιγκτον. Δεν είναι δίκαιο.

Υπάρχουν πολύ περίεργες απόψεις ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν ήθελε πόλεμο, αλλά ότι η Τουρκία φέρεται να έπεισε το Μπακού ασκώντας πίεση για να στραφεί σε στρατιωτικό τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πιστεύω ότι η Άγκυρα δεν άσκησε καμία πίεση, ότι το ίδιο το Μπακού ήθελε να κερδίσει τον πόλεμο και μπόρεσε να πείσει την Τουρκία να διαδραματίσει τον διπλωματικό και στρατιωτικό ρόλο που ποτέ δεν μπορούσε να παίξει η Άγκυρα στο Αζερμπαϊτζάν».

Αναφερόμενος στην εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ, ο Μπράιζα θα σημειώσει:

«Νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά, γιατί ο κ. Μπάιντεν είναι πολύ έμπειρος πολιτικός με στρατηγική νοοτροπία. Υπό τη νέα ηγεσία, η Ουάσινγκτον θα ακολουθήσει μια συνεκτική πολιτική σχετικά με την περιοχή του Νότιου Καυκάσου. Ο Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά τη στρατηγική σημασία τόσο του Αζερμπαϊτζάν όσο και του Νότιου Καυκάσου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ