Έφυγε από τη ζωή η Σάσα Μανέτα, η πρώτη ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια αγαπημένη μορφή της ελληνικής τηλεόρασης, η Σασα Μανέτα, η πρώτη παρουσιάστρια της ΥΕΝΕΔ, έφυγε από τη ζωή.

Γεννημένη στη Νικαια, με γονεις τον συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέτα και την Βαρβάρα Βιζυηνού, ανιψιά του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού.

Με σπουδές σκηνογραφίας στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και υποκριτικης στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο.

Μετά από εξετάσεις προσλήφθηκε στην ΕΙΡ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας- Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώ τις τρεις έλαβε το Α’ Βραβείο.

Η Σάσα Μανέττα είχε εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο «Ο άλλος δίδυμος» (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ, το «Μοναξιά είναι…», με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα «Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν» (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα «Με διαβατήριο το ψέμα» (εκδόσεις Εντύποις).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ