Έξαλλοι οι γιατροί με τον Πέτσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενοχλημένος από την εικόνα την οποία δημιούργησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τη διάθεση εθελοντισμού ιδιωτών γιατρών εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας.

Περίπου 170 ιδιώτες γιατροί της Θεσσαλονίκης έχουν εκδηλώσει την προθυμία τους να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος, στοιχείο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές κατά των ιδιωτών γιατρών, λέγοντας πως συνολικά στη χώρα μας μόνο οκτώ ιδιώτες γιατροί δήλωσαν πρόθεση να συνδράμουν στο ΕΣΥ.

Ο κ. Νίτσας εμφανίστηκε εμφανώς ενοχλημένος από την εικόνα την οποία δημιούργησε ο κ. Πέτσας. Στο ερώτημα, δε, εάν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ιδιώτες γιατροί οι οποίοι έχουν παρουσιαστεί στα νοσοκομεία και έχουν αναλάβει υπηρεσία, ο κ. Νίτσας ανέφερε: «Σας παραπέμπω στο αρμόδιο υπουργείο, καθώς και στις δηλώσεις, τις οποίες έκανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου».

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε κι αυτός με τη σειρά του ότι οι γιατροί που ζήτησαν να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη είναι 170 και τώρα πλέον όλοι μαζί ζητούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πάρει πίσω τις δηλώσεις του.

Ανέφερε επίσης ότι και άλλοι γιατροί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδράμουν στο ΕΣΥ -σε Λάρισα 25 και Αθήνα 20 ιδιώτες γιατροί-, ενισχύοντας την άποψη του κ. Νίτσα και αφήνοντας εκτεθειμένο τον Στέλιο Πέτσα έναντι των ιδιωτών γιατρών που βοηθούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ