Στο δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχίζουν το δούλεμα οι Γερμανοί για τον «στοχαστή»!!

«Ψιλό γαζί» δουλεύουν τώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι Γερμανοί.  Τον εμφανίζουν ως «πρότυπο» διότι, δήθεν, η Αθήνα είναι έτοιμη για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η Ρώμη -βλέπε Ιταλία- «έχει κολλήσει στις γενικές γραμμές»! Να θυμηθούμε την έκαναν στον Γιώργο Παπανδρέου, που τον βράβευαν ως μεγάλο στοχαστή, λίγους μήνες πριν φύγει νύχτα.

Ποιος τα γράφει αυτά;  Μα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η «κολλητή» της Α. Μέρκελ.  Και καταλήγει ότι «με το σχέδιό του ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μπορούσε να γίνει παράδειγμα στην ΕΕ»!!

9588354B E148 4A9D B184 34FF91FF30CC
Στον δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε το «καλό παιδί» και προσαρμόστηκε απόλυτα στις γερμανικές προδιαγραφές για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί να μην τον βγάλουν «άριστο»;  Και λέμε για προσαρμογή στις γερμανικές προδιαγραφές διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίχθηκε στις νεοφιλελεύθερες αερολογίες του «σχεδίου Πισσαρίδη» -του γνωστού και ως «σχεδίου κόψτε κι άλλο τις συντάξεις»-το οποίο «πάει γάντι» στη γερμανική πολιτική λιτότητας.

Αυτό το «σχέδιο» με νεοφιλελεύθερο «αέρα κοπανιστό», η Frankfurter AllgemeineZeitung το εμφανίζει ως εξαίρετη αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης!!  Και κατηγορεί την Ιταλία ότι «καρκινοβατεί».  Ενώ, στην πραγματικότητα, η Ιταλία δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση απλώς και μόνο διότι διεκδικεί, μέχρι τέλους, αυτό που τη συμφέρει.  Με απλά λόγια, για τη δημοσιογραφική «ναυαρχίδα» της Καγκελαρίας ο «βολικός» είναι καλός, ενώ ο «απείθαρχος», που κοιτάζει τα συμφέροντά του, είναι «κακό παιδί»!!

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα καλά «μπουκωμένα» ΜΜΕ έκαναν σημαία το «δούλεμα» της Frankfurter Allgemeine Zeitung προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Μας προέκυψε και πάλι «Μωυσής», τώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, θέλουν δε θέλουν, τον κατήφορο.  Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι έτσι θα «δουλέψει», με τη σειρά του, την κοινωνία που στενάζει.  Πραγματική στρουθοκάμηλος που βάζει το κεφάλι στο χώμα για να μην τη βλέπουν, ενώ ο ευμεγέθης όγκος της είναι σε κοινή θέα…

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι Γερμανοί και η παρέα τους συμπεριφέρονται, τώρα που αρχίζει η πτώση, στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον ίδιο τρόπο που «δούλευαν» το Γιώργο Παπανδρέου.  Ας θυμηθούμε, για να «γελάσει και το χειλάκι» μας, ότι το 2017 -ναι, τότε που ήξερε καθένας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν στα αζήτητα πια- η International Leadership Association (ILA) είχε τιμήσει τον ΓΑΠ με το «Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς» για το έργο του ως πρωθυπουργού την περίοδο 2009-2011!Δηλαδή βράβευσαν τον ΓΑΠ διότι, με τις οδηγίες της Γερμανίας, πτώχευσε την Ελλάδα!!

Ας είναι λοιπόν σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης ότι, όταν ο Λαός θα του έχει «γυρίσει την πλάτη» λόγω πολιτικής ανικανότητας, θα τον περιμένει για παρηγοριά-δούλεμα ένα αντίστοιχο βραβείο μ’ εκείνο του Γιώργου Παπανδρέου.  Άλλωστε όλα δείχνουν ότι από πλευράς κυβέρνησης ΓΑΠ και Κυριάκος πάνε «χέρι-χέρι» για το «Μουσείο Πολιτικών Ομοιωμάτων», γερμανικής έμπνευσης και κατασκευής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ