Δραμα: Συγκλονιστικές στιγμές που θυμίζουν Μπεργκαμο αντίκρυσε ο Αλέξης Τσιπρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Γιατροί και νοσηλευτές με δακρυσμένα μάτια ζητούσαν βοήθεια.
«Βοήθησε μας,η κατάσταση στην πόλη είναι δραματική,δεν μας ακούει κανείς.Κρύβουν την αλήθεια.Ο κόσμος πεθαίνει αβοήθητος»

https://twitter.com/marka149133376/status/1332313306854461445?s=21

Η δήλωση και ανατριχιαστική περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στη Δραμα:

Είχα την ελπίδα ότι στη χώρα μας δεν θα δούμε σκηνές παρόμοιες με αυτές που βλέπαμε στη βόρεια Ιταλία κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας. Δυστυχώς διαψεύστηκα. Δυστυχώς δεν το αποφύγαμε.

Η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα είναι δραματική. Ιδιαίτερα στη Δράμα, στο νοσοκομείο της Δράμας, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Προφανώς και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες όμως τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να βρεθούν λύσεις για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή.

Το πρώτο που θέλω να πω είναι οι Υπουργοί να σταματήσουν να μιλάνε και να συναισθανθούν την πραγματικότητα, να μην ωραιοποιούν μια δραματική κατάσταση και κυρίως να μην μας λένε ότι πανηγυρίζουν, να μην μας λένε ότι ευτυχώς που δεν έχουμε ΜΕΘ γιατί θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και να μην μας λένε ότι είναι καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία.

Το δεύτερο είναι στοιχειωδώς να αντιληφθούν ότι έχει μεγαλύτερη αξία η ανθρώπινη ζωή από τα κέρδη των ιδιωτών. Την ώρα που η βόρεια Ελλάδα «αιμορραγεί» διότι είναι γεμάτες όλες οι ΜΕΘ και γίνονται επιχειρήσεις για διακομιδές, δυο μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στη Θεσσαλονίκη, το Διαβαλκανικό και ο Άγιος Λουκάς, παραμένουν κλειστά όπως και εκατοντάδες κλίνες σε ιδιωτικές μονάδες αποκατάστασης.

Όποιες ιδιωτικές κλινικές «επιτάσσονται» νοικιάζονται στη διπλάσια τιμή για να πάρουν περισσότερα χρήματα οι ιδιώτες. Αυτό είναι εγκληματικό. Είναι αδιανόητο. Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει διότι η κατάσταση που βιώνει σήμερα η βόρεια Ελλάδα μπορεί, τις επόμενες ημέρες, να έρθει και στο νότο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ