Μετωπική επίθεση του Νίκου Δένδια σε Γερμανία, Τουρκία και τελεσίγραφο σε Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορική παρέμβαση του υπουργού εξωτερικών με συνέντευξή του στο Politico

Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει απόλυτα το olympia.gr περνώντας σε ευθεία επίθεση κατά της Γερμανίας για τον σκοτεινό της ρόλο απέναντι στην Τουρκία. Εδώ και αρκετό καιρό γράφουμε ότι ο υπουργός εξωτερικών δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε άλλη κωλυσιεργία που θα επιτρέψει στην Τουρκία να φύγει αλώβητη από αυτή τη σύνοδο κορυφής. Με αυτή του την συνέντευξη επιλέγει την ανοιχτή ρήξη με την Γερμανία, αποκαλύπτοντας τον ρόλο της. Στέλνει όμως και αυστηρό μήνυμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε, επέτρεψε να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στις προηγούμενες συνόδους.

Τελεσίγραφο Δένδια σε Γερμανία και Μητσοτάκη για την Τουρκία

Είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που βλέπουμε ευθεία επίθεση έλληνα υπουργού κατά Γερμανίας και Τουρκίας: «H Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία»  αναφέρει ξεκάθαρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην συνέντευξή του στο Politico.

«Αδυνατώ να καταλάβω το δισταγμό της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια ισχύ που η οικονομία της για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα ότι οι χώρες πρέπει να υπακούουν στο διεθνές δίκαιο», συμπληρώνει.

Με απλά λόγια ο Νίκος Δένδιας, αποκαλύπτει τον ύπουλο, αντιευρωπαϊκό ρόλο της Γερμανίας που επιμένει να υποστηρίζει την Τουρκία σε όλα τα μέτωπα, να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια αναχαίτισης της τουρκικής επιθετικότητας και να επιλέγει να συμμαχεί με μία χώρα εχθρό της Ευρώπης, αντί να υπερασπίζεται την ίδια την Ευρώπη!

«Αδυνατώ να καταλάβω το δισταγμό της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια ισχύ που η οικονομία της για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα ότι οι χώρες πρέπει να υπακούουν στο διεθνές δίκαιο», τονίζει ο κ. Δένδιας, κατηγορώντας ευθέως την Γερμανία ότι υπονομεύει την ίδια την Ευρώπη για να γεμίζει τα ταμεία της με το τουρκικό χρήμα.

«Καταλαβαίνω το οικονομικό θέμα από τη γερμανική πλευρά, αλλά είμαι βέβαιος ότι και αυτή καταλαβαίνει την τεράστια αντίφαση του να παρέχεις επιθετικά όπλα σε μια χώρα που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα δύο χωρών της ΕΕ. Αυτός είναι ο ορισμός της λέξης αντίφασης», αναφέρει συμπληρώνοντας ότι «αντί της Γερμανίας να συνειδητοποιήσει από μόνη της, από τους μηχανισμούς ελέγχου και ισορροπιών του δικού της συστήματος, ότι αυτό δεν είναι συμβατό με τον ρόλο της στην Ευρώπη».

Όσον αφορά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ο κ. Δένδιας καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία, ανάλογη με τη δέσμευση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα ντεν Λε Λέιν να ηγηθεί μιας «γεωπολιτικής» Επιτροπής.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι εάν οι ηγέτες της ΕΕ κάνουν το ίδιο με την Σύνοδο Κορυφής του Οκωβρίου, ακόμα και αν τελικά αποχωρήσει το Όρουτς Ρέις αυτή την εβδομάδα από την περιοχή, αυτό θα σήμαινε ότι δεν είχαν μάθει το μάθημά τους.

«Εάν κάνεις τα ίδια πραγματα που έκανες στο παρελθόν και περιμένεις μια άλλη εξέλιξη στο μέλλον, αυτό είναι κάτι που περιγράφεται με τη λέξη “αφέλεια”-και αυτός είναι ο ήπιος όρος θα έλεγα».

«Η Ευρώπη θα έστελνε λάθος μήνυμα σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Όποιος αυθαιρετεί, όποιος καταπατά το διεθνές δίκαιο, όποιος εκβιάζει, αυτός στο τέλος της ημέρας μένει ατιμώρητος στη χειρότερη περίπτωση ή και αμοίβεται κιόλας».

Είναι η σκληρή απάντηση του έλληνα υπουργού εξωτερικών απέναντι στο βρώμικο χτύπημα που είχε δεχτεί από τη Γερμανία μέσω του Σπίγκελ, το οποίο τον παρουσίασε περίπου ως πολεμοκάπηλο. Ενώ την ίδια στιγμή χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ειρηνοποιό! Δημοσίευμα που ο ίδιος ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να αποκηρύξει ακόμα και στο βήμα της ολομέλειας της Βουλής!

Έξω από τα δόντια λοιπόν, ο Νίκος Δένδιας στέλνει τελεσίγραφο σε δύο κατευθύνσεις. Στην Γερμανία αλλά και το μέγαρο Μαξίμου. Καθιστώντας σαφές ότι κάπου εδώ τελειώνει η πλάκα και ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει πλευρά. Εάν τορπιλιστούν οι απαιτήσεις της Ελλάδας – όπως αυτές εκφράζονται αρμόδιος από τον υπουργό εξωτερικών – για σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, τότε ας ετοιμαστούμε για διπλή σύγκρουση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ