Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Κραυγές απόγνωσης από γιατρούς: Δεν έχουμε κρεβάτια Εντατικής!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκάθαρη θέση για το κατά πόσο είναι ενδεδειγμένη μια άρση του lockdown στην παρούσα φάση πήρε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνει η Θεσσαλονίκη και απηύθυνε έκκληση να μην ανοίξει τίποτε και ειδικά χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Οπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική, καθώς τα κρεβάτια στις Εντατικές των νοσοκομείων έχουν γεμίσει.  «Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια Εντατικής. Εχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε» αποκάλυψε στον Σκάι.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το δεύτερο κύμα άρχισε τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο και γι’ αυτό δεν πρέπει να αρθεί το lockdown. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του» δήλωσε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε “περιοριστικά μέτρα”» είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, η οποία στις 25 Νοεμβρίου κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1.000.000 πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη. «Την πατήσαμε! Αν δεν ληφθούν μέτρα, θα είναι εθνική τραγωδία» κατέληξε ο καθηγητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ