2/08/2021

Πυροβόλησαν τον 18χρονο Κούρδο και δεν άφηναν στον θείο του να τον μεταφέρει για να τον σωσει

Το πρακτορείο ειδήσεων Μεσοποταμία ανέφερε πως 18χρονος Κούρδος ονόματι Οζτζάν Ερμπάς, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Τούρκους στρατιώτες ενώ ήταν σε πικνίκ με φίλους στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι στις 30 Νοεμβρίου. Το Γραφείο του νομάρχη του Χακάρι, ισχυρίστηκε ότι ο Ερμπάς και οι φίλοι του ασχολήθηκαν με λαθρεμπόριο πέρα ​​από τα σύνορα με το Ιράκ και ότι οι στρατιώτες απλώς πυροβόλησαν προειδοποιητικά, ενώ είχαν προηγηθεί προφορικές προειδοποιήσεις.

Ο έφηβος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ το γραφείο του νομάρχη είπε ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό. Εν τω μεταξύ, ο θείος του ο Σαμπρί Ερμπάς, είπε ότι οι έφηβοι πυροβολήθηκαν από τα κοντινά αστυνομικά τμήματα Μπαγλιτζά και Γκερντίν ενώ έκαναν πικνίκ. Ο θείος ανέφερε τα εξής : ¨Πήγαμε να πάρουμε τον ανιψιό μου αφού μάθαμε τα νέα. Συζητήσαμε με τους στρατιώτες, αλλά δεν μας άφηναν ούτε να αγγίξουμε τους τραυματίες. Ούτε βοήθησαν. Τον μετέφερα στην πλάτη μου καθ ‘όλη τη διάρκεια¨.

Ο Σαίτ Ντεντέ-αναπληρωτής πρόεδρος του Κουρδικού Λαϊκού Κόμματος (HDP) σε tweet για το περιστατικό, έγραψε πως ¨Ένας άλλος Κούρδος νεαρός εκτελέστηκε χωρίς συνείδηση». “Γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν ξανά να κρυφτούν πίσω από την ασπίδα της ατιμωρησίας , αλλά θα ρωτάμε για αυτό ακόμη και χίλια χρόνια αργότερα.”

Duvar 1/12/2020

Σχ. : Κι έρχεται αυτή η χώρα και μας διαμαρτύρεται για την ανοησία που έγραψε κάποιος στο ασανσέρ του Μέτε !!!

tourkikanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ