6/08/2021

Παράνομοι μετανάστες στον Έβρο προκαλούν φθορές και σε βοηθητικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Η αστυνομία έχει ελαττώσει τα μέτρα θωράκισης του Έβρου επειδή χρειάζεται άνδρες για να ελέγχουν για τα μέτρα του Κορωνοϊού με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σταδιακά σε ξέφραγο αμπέλι ο Εβρος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας evros-news, πέραν των λοιπών καταστροφών που προκαλούν στο πέρασμά τους οι δεκάδες παράνομοι μετανάστες που κινούνται κάποιες φορές ανεξέλεγκτα στον ορεινό όγκο της περιοχής Σουφλίου, προκαλούν φθορές και σε βοηθητικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Δεν πρόκειται περί φυλασσόμενων χώρων αλλά για κατασκευές με λαμαρίνες, όπου αποθηκεύονται υλικά όπως σάκοι με άμμο, που προφανώς βρίσκονται εκεί για να χρησιμοποιηθούν για γρήγορα οχυρωματικά έργα σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Κατασκευές που βρίσκονται στα Πομακοχώρια και ανήκουν στην 50η Ταξιαρχία Σουφλίου και στις οποίες καταφεύγουν προσωρινά οι παράνομοι μετανάστες, προκειμένου να… ξεκουραστούν πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το εσωτερικό της χώρας.

192E536D 5E96 4B43 9A47 DC834BF8C4D0

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ σκίζουν τα σακιά με άμμο, παραβιάζουν και σπάνε τις πόρτες των κατασκευών δίχως κανείς να τους ενοχλεί, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν για να καλύψουν όλο τον ορεινό όγκο της περιοχής.

Μάλιστα τα ειδικά κλιμάκια των στρατιωτικών που έπαιζαν σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και σύλληψη όσων μπαίνουν παράνομα στην χώρα εδώ και μήνες καταργήθηκαν. Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι – των οποίων και οι περιουσίες υφίστανται ζημιές από παράνομους μετανάστες – έχουν ζητήσει την παρέμβαση των αρχών, η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Πάντως δεν… τιμούν μόνον τον βρο αυτοί που θέλουν να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας μας, καθώς και στα νησιά ξανάρχισαν να φτάνουν βάρκες με παράνομους. Την Κυριακή στην Λέσβο δύο εξ’ αυτών αποβίβασαν περίπου 50 άτομα. Τα οποία μάλιστα ακολούθησαν «καταδρομικό» σχέδιο που τους υπαγόρευση ΜΚΟ, κρυπτόμενα στο δάσος και μετά φτάνοντας στην Μυτιλήνη, προκειμένου να έλθουν εκεί σε επαφή με τις αρχές και να μεταφερθούν στο Καρά Τεπέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ