4/08/2021

«Έξω από τα δόντια» λέει τα πράγματα κυβερνητικός βουλευτής (ηχητικό)

Ο απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης, βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, χαρακτηρίζει «αυτονόητο» το ότι δεν έπρεπε να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα στον τουρισμό το καλοκαίρι, παίρνοντας σαφή θέση για τα αίτια της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας στο Radio North 98.0 ο κ.Βαρτζόπουλος σχολίασε ότι είναι προφανές ότι κακώς άνοιξε η Ελλάδα, ασκώντας ουσιαστικά κριτική στις κυβερνητικές επιλογές: «Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Η εμπειρία δείχνει ότι έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο».

Αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα, επεσήμανε ότι λόγω της κατάστασης, έπρεπε νωρίτερα να γίνει χρήση του ιδιωτικού τομέα και σε μεγαλύτερο βαθμό, σε μια ακόμη αιχμή κατά των χειρισμών της Κυβέρνησης: «Προς το παρόν το μόνο που μπορεί να γίνει στην Βόρεια Ελλάδα η οποία δοκιμάζεται, είναι να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, ώστε να ελαφρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία και να αρχίσει σιγά σιγά να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις… Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέα για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ