Ο Κυριάκος γνώριζε τα πάντα για το σκάνδαλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Μαξίμου ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε πληροφορίες και «δείχνουν» στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη

Σε έναν αγώνα να προστατευτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το μπαράζ των αποκαλύψεων της «κυριακάτικης δημοκρατίας», αλλά και να μετατεθούν οι ευθύνες που του αναλογούν σε όλους τους άλλους, αρχίζοντας από υπουργούς και φτάνοντας ακόμα και σε διοικητές οργανισμών, έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα. Φροντίζει, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή να οικειοποιείται τη διαχείριση στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Οι επιστήμονες, τους οποίους εμπιστεύεται και αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης, γνώριζαν για τη διπλή καταγραφή των κρουσμάτων και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί στην εκτίμηση των πραγματικών δεδομένων για τον έλεγχο της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο τόνιζε σε όλους τους τόνους ότι όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση της πανδημίας είναι μια ομάδα. Πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ή να μην τον έχουν ενημερώσει ο κ. Τσιόδρας και οι υπόλοιποι της επιτροπής ότι ο ΕΟΔΥ έχει διπλό σύστημα καταγραφής; Πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει, όταν ο ίδιος την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου εκθείαζε τον ΕΟΔΥ από το βήμα της Βουλής: «Επίσης, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σήμερα η χώρα μας διαθέτει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Διαθέτει έναν οργανισμό δημόσιας υγείας, τον ΕΟΔΥ, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον μηχανισμό τον οποίο παραλάβαμε και ως προς το προσωπικό του και ως προς τον επαγγελματισμό του και ως προς την τεχνογνωσία του».

Πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να βγάλουν τον πρωθυπουργό εκτός κάδρου και να αποδώσουν την αποτυχία της διαχείρισης σε κάποιον αποδιοπομπαίο τράγο. Ψάχνουν όμως στο Μαξίμου και κάτι ακόμα. Ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε τις πληροφορίες στο «Βήμα». Ποιος είναι αυτός που στοχοποιούν, αυτός που θεωρούν ότι έχει δώσει τις πληροφορίες, στη συγκεκριμένη εφημερίδα; Εχουν καταλήξει σε κυβερνητικό στέλεχος που έχει σχέση με την επικοινωνία και κινείται στα μετόπισθεν, αλλά χαρακτηρίζεται πολύ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεγονός που αποδεικνύει με βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα από την πρώτη στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ