Η τουρκική κατοχή της Κύπρου στην Επιτροπή Αναφορών του ΕΚ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της πολιτικής ομάδας ECR, έφερε το θέμα της τουρκικής κατοχής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα στη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρος Σεφκοβιτς.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι στην Επιτροπή Αναφορών φθάνουν συνεχώς πάμπολλες αναφορές από Κύπριους ιδιοκτήτες περιουσιών που τους αφαιρέθηκαν παράνομα από τον τουρκικό στρατό, παραβιάζοντας ένα απολύτως θεμελιώδες δικαίωμα! Χωρίς όμως καμία παρέμβαση και στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλους αυτούς τους ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι δικαίως απογοητεύονται.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κατήγγειλε ότι μετά την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, εισέβαλλε στη Λιβύη, εισέβαλε στις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας και της Κύπρου και τελικά εισέβαλλε στα Βαρώσια στην Κύπρο, γεγονός που κατήγγειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετώντας σχετικό ψήφισμα την περασμένη εβδομάδα. Σε όλα τα παραπάνω η ΕΕ δεν έκανε τίποτα και το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επιλέξειδυστυχώς κάτι μεταξύ μιας λεκτικής υπόδειξης και κάποιων μέτρων με βελούδινο γάντι.

​Ο Ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος απευθυνόμενος σε υψηλούς τόνους στον Σλοβάκο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέθεσε με αιχμές στην Επιτροπή Αναφορών τα εξής ερωτήματα:

– Εάν η Ευρώπη έχει την παγκόσμια εμπορική ικανότητα και είναι ο αξιόπιστος ηγέτης, που αναφέρετε, γιατί δεν κάνει τίποτα για να δείξει την ηγεσία της και να προστατεύσει το δικαίωμα των Κυπρίων πολιτών στην ιδιοκτησία;

– Θα μπορούσε η παγκόσμια εμπορική ικανότητα της Ευρώπης να χρησιμοποιηθεί για να απελευθερώσει την Κύπρο από τον Τούρκο τύραννο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ