Χαρίζουν τζίρο εκατομμυρίων ευρώ από την Χριστουγεννιάτικη αγορά στα Σουπερ Μάρκετ και τις πολυεθνικές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την σωστή απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα που πουλάνε εποχιακά Χριστουγεννιατικα είδη πήρε η κυβέρνηση αλλά με λάθος τρόπο.

Στην ουσία έβαλε μπροστά τα 100 περίπου εποχιακά καταστήματα (σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια διέρρευσε) για να εξυπηρετήσει τα σουπερ μάρκετ καθώς από την στιγμή που θα επιτρέπεται η πώληση των ειδών αυτών από τα εποχιακά καταστήματα θα επιτρέπεται και από τα σουπερ μαρκετς.

Η απόφαση της κυβέρνησης στην ουσία χαρίζει την Χριστουγεννιάτικη αγορά στα σουπερ μαρκετς και τις πολυεθνικές που τα κουμαντάρουν, ενώ αφήνει απέξω χιλιάδες άλλα μικρομάγαζα που πουλάνε και αυτά Χριστουγεννιατικα είδη που είναι παρεμφερή με το είδος που εμπορεύονται.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να βοηθήσει πραγματικά τα εποχιακά καταστήματα θα επέτρεπε το άνοιγμα τους αλλά θα απαγορεύεται την πώληση των ειδών αυτών από τα σουπερ μαρκετς μέχρι να ανοίξουν και τα υπόλοιπα καταστήματα που έχουν παρεμφερή προϊόντα.

Μαλιστα σαμποτάρουν ακόμη και μεγάλα πολυκαταστήματα παιχνιδιών για χάρη των σουπερ μάρκετ, γεγονός που αναμένεται πυροδοτήσει και την δίκη τους αντίδραση.

Ακόμη και αν ανοίξουν και τα υπόλοιπα καταστήματα αργότερα, τα σουπερ μάρκετ θα έχουν ένα τεράστιο προβάδισμα χάρη στις προσωπικές επιλογές των αρμοδίων υπουργών του Μητσοτακη να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα εις βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ