31/07/2021

Άθλιες δικαιολογίες για την ποδηλατάδα Μητσοτάκη

Εχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τότε που ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μετέβη για ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και φωτογραφήθηκε ανέμελα, χωρίς να τηρεί, για στοιχειώδεις παιδευτικούς λόγους, κανένα μέτρο ασφαλείας, με τυχαία(;) παρευρεθέντες πολίτες, και οι αντιδράσεις δεν λένε να κοπάσουν.

Οσο κι αν τα καλολαδωμένα από τη «λίστα Πέτσα» «ενημερωτικά» μέσα κινήθηκαν και πάλι στην απωθητική γραμμή του «ανθρώπινου πρωθυπουργού» (κατά το «υπέρκομψη Μαρέβα»…), επιχειρώντας να υποβαθμίσουν ειδησεογραφικά το «ναυάγιο», η αντιπολίτευση επέμεινε και χθες στην κριτική της, ενώ μαίνεται η ειρωνεία μεταξύ των πολιτών στους αιθέρες του διαδικτύου.

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, που κάνει λόγο διά του Σ. Πέτσα για «αυθόρμητη ενέργεια», η γραμμή που προκρίνεται είναι στο διάγγελμα το οποίο θα απευθύνει τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός να κινηθεί σε δύο άξονες: Αφενός να επαναφέρει στη δημόσια σφαίρα τη συζήτηση για το εμβόλιο, ώστε να αναθερμάνει τις προσδοκίες των πολιτών και να απομακρυνθεί η κριτική για τους ολέθριους (και προσωπικούς) κυβερνητικούς χειρισμούς στο μέτωπο της πανδημίας από το προσκήνιο, αφετέρου να προσδιορίσει τον λεγόμενο «οδικό άξονα» για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων (τα οποία ο ίδιος επιδεικτικά παραβιάζει…), όπως από χθες το πρωί διέδιδαν τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» από τα κυβερνητικά «ενημερωτικά» μέσα…

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε δηκτικά: «Αυτή είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα του κ. Μητσοτάκη. Του πρωθυπουργού που είχε το θράσος να δηλώσει πως η βασική αιτία διασποράς ήταν οι νέοι. Του πρωθυπουργού που παραβιάζει όσα ζητά από τους πολίτες να εφαρμόζουν».

Σε ανάλογο ύφος, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., παρατήρησε αυστηρά ότι «οι πολιτικοί είναι όπως και οι πολίτες. Οφείλουμε να δίνουμε το σωστό παράδειγμα και όχι να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης από τους κοινούς θνητούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ