Θα πληρώσει ακριβά την ύβρη του στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ατόπημα – στα όρια της ύβρεως – του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος στο μήνυμά του για την απώλεια του μεγάλου φιλέλληνα Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, αγνόησε πλήρως τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, επέφερε μία ομοβροντία κατά του πρωθυπουργού. Και όμως η συμπεριφορά αυτή του πρωθυπουργού δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Η απέχθεια του Μητσοτάκη κατά του Καραμανλή φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο ή κάτι άγνωστο. Η επιλογή του πρωθυπουργού όμως σε μία τέτοια στιγμή να αγνοήσει πλήρως το έργο και την προσφορά του εθνάρχη, η παράταξη του οποίου έκανε και τον ίδιο πρωθυπουργό, φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι.

Μηδενική ανοχή

Αυτός ο ορυμαγδός αντιδράσεων ακόμα και σε εφημερίδες που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν μπορεί να είναι συμπτωματικός. Αντίθετα δείχνει ότι πλέον η ανοχή στον πρωθυπουργό εξαντλήθηκε. Η απόπειρα αλλοίωσης της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της μετάλλαξης της σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του Τσουκάτου, θα αντιμετωπίζει πλέον ισχυρές αντιδράσεις.

Η θλιβερή πολιτική μικροψυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή

Το πρωτοσέλιδο της εστίας περιγράφει το ατόπημα με τον καλύτερο τρόπο. Και εδώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως το Olympia.gr αναφέρθηκε σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του Έλληνα πρωθυπουργού, να διαγράψει πλήρως τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όχι μόνο από την ιστορία της παράταξης, αλλά κι από την ιστορία της πατρίδας και της μεταπολίτευσης με το μήνυμα του.

07C1C433 9C8D 409F B828 BE2E86CD9A1D
Το πρωτοσέλιδο της ιστορικής εφημερίδας της αστικής παράταξης περιγραφή ξεκάθαρα το ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ενδεικτικό το κύριο άρθρο της Καθημερινής. Η οποία σήμερα αποτελεί μία πραγματική πρωτοσέλιδη ομοβροντία υπέρ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της ιστορικής του δικαίωσης. Με δύο ξεχωριστά άρθρα στο πρωτοσέλιδο.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας αναφερόμενο στην απώλεια του Γάλλου ηγέτη, με τον ενδεικτικό τίτλο «ανεκτίμητη κληρονομιά», γράφει:

Η εκδημία του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθεί κανείς την συμβολή του στην αποκατάσταση της ελληνικής Δημοκρατίας και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. Είναι όμως ταυτόχρονα μια ευκαιρία να επανεκτιμήσει αυτά τα ιστορικά κεκτημένα που κληροδότησε στη χώρα η οξυδέρκεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με αυτή την θωράκιση η Ελλάδα κατόρθωσε να διαπλεύσει δεινές δοκιμασίες χωρίς να βυθιστεί. Και παραμένει το πιο επιτυχημένο κράτος στη γειτονιά της.

Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο για αυτή την προσέγγιση, η οποία υπενθυμίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η χώρα, η παράταξη αλλά και ο ίδιος οφείλουν τα μέγιστα στον εθνάρχη.

85E721CD D7B6 41AE 830E D16CB7DFBFCA
Το εκτενές χτύπημα της Καθημερινής πάλι στο πρωτοσέλιδο.

Η ομοβροντία ολοκληρώνεται με το άρθρο του Νίκου Κωσταντάρα που κατέχει εμβληματική θέση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Μία εφημερίδα που να υπενθυμίσουμε έχει στηρίξει θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλη του την πορεία. Φαίνεται ότι πλέον η ασυλία του πρωθυπουργού τελειώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ