26/07/2021

Νιγηρία: Θρίλερ με τους τρεις ομήρους Έλληνες ναυτικούς

Ώρες αγωνίας για τις οικογένειες τους – Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Του Βασίλη Τζήμτσου

Παρατείνεται η αγωνία για τους τρεις Έλληνες ναυτικούς που παραμένουν όμηροι εδώ και 20 ημέρες, μετά το ρεσάλτο πειρατών στο μικρό εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο “Στέλιος Κ” σε θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας.
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά χωρίς να κάνει ασφάλιση έναντι του κινδύνου πειρατικής απειλής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογη ανησυχία ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πειρατές και το ποιος θα καλύψει τα λύτρα, από την στιγμή που δεν υπάρχει ασφαλιστική εταιρεία για να καλύψει το χρηματικό ποσό που θα ζητήσουν οι απαγωγείς.
Αξίζει να σημειωθεί πως όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η πλοιοκτήτρια εταιρεία “για αρκετές μέρες μετά την έφοδο στο πλοίο παραπληροφορούσε τις οικογένειες αποκρύπτοντας ουσιαστικά από αυτές την πειρατική επίθεση”…
Το γεγονός αυτό έχει μεγιστοποιήσει την ανησυχία και την εύλογη αγωνία των οικογενειών των τριών Ελλήνων ναυτικών, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να απελευθερωθούν οι δικοί τους άνθρωποι και να επαναπατριστούν στην Ελλάδα.
Στο πλευρό των συγγενών των απαχθέντων ναυτικών, είναι η ΠΕΝΕΝ η οποία καλεί το Υπουργείο Ναυτιλίας να διευκρινίσει σειρά ζητήματα που αφορούν την διαχείριση του προβλήματος, την κατάσταση των ομήρων και την εξασφάλιση των όρων για την ασφαλή απελευθέρωση των ναυτικών και τον επαναπατρισμό τους στην χώρα μας.
Από την πλευρά της η ναυτιλιακή εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο “Στέλιος Κ” έστειλε έγγραφο προς τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων σχετικά με την τελευταία επικοινωνία με τον απαχθέντα πλοίαρχο στις 30 Νοεμβρίου.
Στο έγγραφο προς τα υπουργεία, η Royal Shipmanagement Inc αναφέρει:
“Σε συνέχεια της ενημέρωσης σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής των τριών Ελλήνων ναυτικών , θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σήμερα 30 Νοεμβρίου 2020 στις 8.15 πμ ώρα Ελλάδος, επικοινώνησαν μαζί μας οι απαγωγείς, από τους οποίους ζητήσαμε να μιλήσουμε με τα μέλη του πληρώματος μας. Πράγματι μιλήσαμε με τον πλοίαρχο του πλοίου, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και αναμένουν την σύντομη απελευθέρωση τους”.

Διαβάστε την επιστολή της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου “Στέλιος Κ” προς τα συναρμόδια υπουργεία

264A607C DA30 47AE ACFF 9C4E7322A2E7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ