«Βόμβα» από την ΠΟΑΣΥ για τους αστυνομικούς που νοσούν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. μετά τους θανάτους τριών αστυνομικών μέσα σε τρία 24ωρα, χτυπημένοι από τον φονικό ιό! Η αναστάτωση κορυφώνεται καθώς τα κρούσματα πληθαίνουν, ενώ την ίδια ώρα οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι δεν γίνονται μαζικά τεστ στο προσωπικό και ότι πολλοί εκτελούν κανονικά υπηρεσία αν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό!

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρήγορης Γερακαράκος, ο οποίος μίλησε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι αυτή τη στιγμή νοσούν από τον ιό περίπου 500 αστυνομικοί και κατήγγειλε ότι οι συνάδελφοί του έχουν φτάσει στο σημείο να πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους, καθώς η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικό και όχι μαζικό έλεγχο!

Ο κ. Γερακαράκος αποκάλυψε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και έριξε «βόμβα» καταγγέλλοντας ότι αστυνομικοί που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μπήκαν κανονικά σε υπηρεσία! Μάλιστα, πήγαινε επίσης κανονικά στην υπηρεσία του ένας ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παρουσίασε χθες μια διαφορετική εικόνα της κατάστασης στην ΕΛ.ΑΣ., σχολιάζοντας την κριτική που του έχει ασκηθεί για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στα στελέχη της. «Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στη ΓΑΔΑ με 50.000 υπαλλήλους είναι 50, ενώ πανελλαδικά είναι 387 σε σύνολο 55.000 αστυνομικών υπαλλήλων. Πλήρως και με ευλάβεια εφαρμόζονται όλα τα μέτρα».

Ομως, χθες, διέψευσε τον υπουργό ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας Δημήτρης Φώτης, ο οποίος ανακοίνωσε ακόμα περισσότερα κρούσματα! Οπως είπε, σε τυχαίο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τμήμα Κατερίνης, 15 από τους 50 αστυνομικούς διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με τον κ. Φώτη, σε συνεργασία με τη διοίκηση έχουν γίνει στο τμήμα τρεις τυχαίοι έλεγχοι.

Ο συνδικαλιστής σχολίασε τον χαμό ενός 55χρονου συναδέλφου του, ο οποίος υπηρετούσε σε τμήμα της Πιερίας και «έφυγε» από τον ιό μέσα σε μόλις 72 ώρες. Οπως είπε, ήταν εξαιρετικός συνάδελφος και άριστος οικογενειάρχης, ο οποίος αφήνει πίσω του δύο παιδιά.

Η απώλεια του 55χρονου είναι η τρίτη μέσα σε λίγες μέρες, καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού ακόμη δύο αστυνομικοί, 50 και 52 ετών. Ο 50χρονος πατέρας δύο παιδιών διαγνώστηκε θετικός στις 27 Οκτωβρίου και χρειάστηκε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο Κομοτηνής στις 3 Νοεμβρίου, χωρίς να έχει άλλα υποκείμενα νοσήματα. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και στις 12 Νοεμβρίου μπήκε στη ΜΕΘ, όπου και κατέληξε. Ο 52χρονος αρχιφύλακας, πατέρας ενός 15χρονου παιδιού που υπηρετούσε στο Τμήμα της Αριδαίας, αρχικά είχε εισαχθεί στις 17 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο Εδεσσας και στις 21 Νοεμβρίου εισήχθη σε ΜΕΘ, στο ΑΧΕΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ