Χειροκροτήματα τέλος! Η διοικήτρια ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ έστειλε σε ΕΔΕ εργαζόμενους γιατί νόσησαν με κορωνοϊό (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νοσοκομός Δημήτρης Τσουράκης και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγίου Σάββα» στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη. Όπως κατήγγειλε ο κ.Τσουράκης το προσωπικό του νοσοκομείου δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας από τον κορωνοϊό, αλλά τώρα που κόλλησαν τους στέλνει σε ΕΔΕ! 

 

Όπως καταγγέλλει με ανάρτησή του στο Twitter ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός Δρ.Παναγιώτης Παπανικολάου, η διοικήτρια του «Αγίου Σάββα», αποφάσισε ΕΔΕ «για να τιμωρήσει νοσηλεύτριες επειδή αρρώστησαν οι ίδιες» από κορονοϊό!»

Τεράστια αγανάκτηση προκαλεί η πρωτοφανής κίνηση της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να καλέσει σε πειθαρχικό έλεγχο τρεις γιατρούς της Β’ Παθολογικής που νόσησαν από κορωνοϊό. Πρόκειται για δύο ειδικευόμενους γιατρούς και έναν επιμελητή.

Η ΕΔΕ αφορά τη συρροή κρουσμάτων Covid-19 προ μηνός στην Β’ Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου. Οι γιατροί είχαν βρεθεί θετικοί και τώρα καλούνται να απολογηθούν αντί να απολογηθεί η διοίκηση του νοσοκομείου που έχει την πλήρη ευθύνη για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Το θράσος της διοίκησης ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ξεπέρασε κάθε όριο. Προσπαθώντας να διαχειριστεί την πανωλεθρία που έχει υποστεί από την πανδημία καθώς αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους διαδοχικά το ένα μετά άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο, για πολλοστή φορά στοχοποιεί τους εργαζομένους» αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχώρησαν μάλιστα σε διαμαρτυρία στην είσοδο του «Αγίου Σάββα», καταγγέλλοντας τη διοίκηση για «τρομοκρατία και απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν πως ο κλοιός των ευθυνών για τις διοικήσεις στενεύει(…) και θέλοντας να προλάβουν τα γεγονότα σημειώνουν πως οι «ήρωες» θα μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα.

«Ούτως ή άλλως η διοίκηση του Αγίου Σάββα έχει δείξει τις προθέσεις της εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον όποιου εργαζόμενου διεκδικεί ή δεν υπακούει» αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων και καλεί σε απεργία στις 15 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.

Τι απαντά η διοίκηση του «Αγίου Σάββα» για την #ΕΔΕ κατά εργαζομένων με κορονοϊό

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει, μεταξύ άλλων τα εξής:

“Εν όψει χωροταξικής συρροής κρουσμάτων Covid-19 σε ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου, τα οποία εντοπίστηκαν στη Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική, από τις 26/10/20 έως την 10/11/20, εκδηλώθηκαν αμέσως οι προβλεπόμενες ενέργειες ιχνηλασίας, απολύμανσης χώρων, θέσης ατόμων σε καραντίνα και ασφαλούς διακομιδής ασθενών, σύμφωνα με τα υφιστάμενα πρωτόκολλα.

Περαιτέρω, διενεργήθηκε μοριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού και τους νοσηλευόμενους, ενώ η Ομάδα Εργασίας και Επέμβασης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, γνωμοδότησε για την λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά της νόσου στο σύνολο του νοσοκομείου.

Η ταχύτατη και απολύτως εναρμονιζόμενη με τα ισχύοντα πρωτόκολλα παρέμβαση της Διοίκησης του νοσοκομείου, σε συνεργασία με το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είχε ως αποτέλεσμα η νόσος να περιοριστεί σε μόλις 21 κρούσματα, εκ των οποίων 11 ασθενείς και 10 μέλη του προσωπικού.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του νοσοκομείου και του εντοπισμού κρουσμάτων σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου επισήμανε ενδεχόμενες “τρωτότητες” της λειτουργίας και των υπηρετούντων και έθεσε υπόψη τις παρατηρήσεις της στη Διοίκηση του νοσοκομείου.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ