26/07/2021

Απελευθερώθηκαν οι τρεις όμηροι Έλληνες ναυτικοί του “Στέλιος Κ”

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία των τριών Ελλήνων ναυτικών με τη συμπλήρωση 20 ημερών από την επίθεση που είχαν δεχθεί σε θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας.

Οι τρεις ναυτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι από τους απαγωγείς αργά το βράδυ της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι απαχθέντες ναυτικοί απελευθερώθηκαν από τους πειρατές που τους κρατούσαν ομήρους και διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Οι τρεις Έλληνες ναυτεργάτες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα ακολουθήσει ο επαναπατρισμός τους στην Ελλάδα.
Η απελευθέρωση των ομήρων έγινε μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις που είχαν οι εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας Royal Shipmanagement Inc με τους απαγωγείς τις τελευταίες 12 ημέρες.
Λεπτομέρειες ως προς τις διαπραγματεύσεις και τα τυχόν λύτρα που δόθηκαν στους απαγωγείς, δεν έγιναν γνωστά.
Από τη δικηγορική εταιρεία “Βλάσσης & Συνεργάτες” που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την απελευθέρωση των τριών Ελλήνων ναυτικών:
“Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απελευθέρωση των τριών Ελλήνων ναυτικών του πλοίου «STELIOS K», οι οποίοι είναι απολύτως καλά στην υγεία τους, ασφαλείς και σύντομα θα επιστρέψουν στις οικογένειες τους.
Ενεργήσαμε μετά από εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ROYAL SHIPMANAGEMENT INC.», σύμφωνα με την οποία όλες οι προσπάθειες μας έπρεπε να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνον στη διάσωση των μελών του πληρώματος με οποιοδήποτε κόστος.
Στα πλαίσια της εντολής αυτής έλαβαν χώρα συνεχείς, επίπονες και πολλές φορές αδιέξοδες επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις, μέσω των οποίων επιτεύχθηκε εν τέλει η απελευθέρωση των ναυτικών μας. Παρότι ασφαλώς περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθούν, εκείνο που δυνάμεθα να εξάγουμε ως ασφαλές συμπέρασμα μετά από την επίμονη και συντονισμένη προσπάθεια των τελευταίων δώδεκα ημερών, είναι ότι μόνον η αληθινή διάθεση, βούληση και προσπάθεια της κάθε πλοιοκτήτριας εταιρίας που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα στην περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ