31/07/2021

Γ. Παυλάκης για εμβόλιο κορωνοϊού: «Θα πονάει λίγο παραπάνω…» (video)

Ο ερευνητής του εθνικού ινστιτούτου των ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μίλησε για το πότε και πώς θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και τόνισε ότι το εμβόλιο «ίσως είναι το καλύτερο όπλο μαζί με την καραντίνα» κατά του κορωνοϊού.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παυλάκης: «Η λύση περιλαμβάνει το εμβόλιο, αλλά όχι μόνο αυτό. Το εμβόλιο θα κάνει τεράστια διαφορά, αλλά δεν είναι το μόνο όπλο. Ίσως είναι το καλύτερο μαζί με την καραντίνα. Το εμβόλιο θα δουλέψει σε μερικούς μήνες μαζί με τα άλλα μέτρα όμως. Για να έχουμε ένα υποφερτό καλοκαίρι».

«Στην Ελλάδα αργήσαμε να πάρουμε μέτρα για να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας», είπε ακόμα ο ερευνητής και πρόσθεσε: «Οι ειδικοί από τον Αύγουστο προειδοποιούσαν ότι έρχεται νέο κύμα. Πρέπει να κάνουμε όσα ξεβολεύουν τον ιό, όχι όσα βολεύουν εμάς».

Για τον τρόπο εμβολιασμού στη χώρα μας ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι αυτό εξαρτάται από το πότε θα εγκριθούν τα εμβόλια στην Ευρώπη. «Η Ελλάδα δεν θα πάρει 2εκ. δόσεις αμέσως. Θα γίνεται συνεχώς παραλαβή νέων παρτίδων. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι τσεκαρισμένα, δεν υπάρχει κίνδυνος. Σε σχέση με άλλα εμβόλια, αυτό θα πονάει λίγο παραπάνω. Θα είναι όμως κάτι παροδικό».

Μ. Παγώνη: «Το εμβόλιο για την επόμενη χρονιά θα πρέπει να το κάνουμε όλοι»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλά για την άρση του lockdown και το άνοιγμα των καταστημάτων επισημαίνοντας ότι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή.

Η κ. Παγώνη εξηγεί τους λόγους του χαμηλού ρυθμού της μείωσης των κρουσμάτων και αναφέρεται στον προγραμματισμό και την καμπάνια του επερχόμενου εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ