Διπλά βιβλία: Φαιδρότητες από Πέτσα για το σκάνδαλο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαιδρός παρουσιάστηκε για ακόμη μια φορά ενώπιον του ελληνικού λαού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και προσπάθησε να υποτιμήσει τη νοημοσύνη του.

Αντί να βγει να ζητήσει συγγνώμη για τη λανθασμένη πληροφόρηση των πολιτών, αντί να σταματήσει να λέει ψέματα και να απαντήσει επιτέλους στους δημοσιογράφους -που επιτελούν το έργο τους, δηλαδή ελέγχουν την εξουσία- πού τελικά βρίσκονται οι περίφημες αυτές συμβάσεις στη Δι@ύγεια, εξακολουθεί να λέει άλλα αντ’ άλλων, μετατρέποντας την κάθε του δημόσια δήλωση σε μνημείο φαιδρότητας.

Σε δηλώσεις του μάλιστα στην ΕΡΤ, με εντελώς αντιθεσμικό τρόπο, τσουβάλιασε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις εφημερίδες που ανέδειξαν το ζήτημα του ΕΟΔΥ και έκανε λόγο για ένα «αφήγημα διπλών βιβλίων», σαν να μην υπήρχαν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι… κάτι τρέχει. Αυτό το αφήγημα, ο Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε ότι «σκοντάφτει στην πραγματικότητα», χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτή καθορίζεται μόνον από τα φίλα προσκείμενα και επιδοτούμενα από την κυβέρνηση μέσα.

Συνέχισε δε την τακτική του θολώματος των νερών, καθώς, αντί να δώσει σαφείς απαντήσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει, επέλεξε να χαρακτηρίσει τις αποκαλύψεις ως «ένα αφήγημα» που λέει δήθεν περί διπλών βιβλίων και το οποίο απέδωσε στην ανάγκη να πουλάνε τα πρωτοσέλιδα ή κάτι άλλο που δεν προσδιόρισε. Επανέλαβε πάντως για ακόμη μία φορά τον ισχυρισμό του περί «πραγματικότητας», λέγοντας ότι πολύ γρήγορα φεύγουν από τη δημοσιότητα αυτά τα «αφηγήματα», καθώς αποδεικνύεται ότι δεν είχαν καμία βάση.

Προφανώς, ο κ. Πέτσας έχει κάνει τη δική του έρευνα και έχει προλάβει και τους εισαγγελείς που κινήθηκαν για να διερευνήσουν τις καταγγελίες που έγιναν και από φιλοκυβερνητικά μέσα. Ο Στέλιος Πέτσας συνέχισε να φυγομαχεί ακόμη και ως προς το τι συνέβη, παραπέμποντας για ακόμη μια φορά στον ΕΟΔΥ -λες και οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να ρωτήσουν τον ΕΟΔΥ αν θέλουν-και τις διευκρινίσεις του, στην κυβέρνηση, όλους τους εμπλεκόμενους αλλά κυρίως, όπως τόνισε, στους ειδικούς της κυβέρνησης.

Απαντώντας δε στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, περί επιστημόνων που δεν έβλεπαν τα στοιχεία αυτά τα οποία θα ήθελαν, είπε ότι «ο κ. Σύψας, ο κ. Βατόπουλος, η κυρία Παπαευαγγέλου και πάρα πολλοί άλλοι έχουν βγει και έχουν πει ότι ποτέ δεν είχαν τέτοιου είδους πρόβλημα». Τόνισε δε ξανά ότι θέμα διπλών βιβλίων δεν υφίσταται αλλά υπάρχει μόνον ένα ενιαίο Εθνικό Μητρώο καταγραφής για τον Covid-19 και υπάρχουν διάφορες «πηγές» που το τροφοδοτούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ