«Μας δίνουν στοιχεία, μια φορά την εβδομάδα»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρον άρον προσπάθησε να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας την Παρασκευή, αλλά η Βάνα Παπαευαγγέλου είχε πάρει… φόρα και επιβεβαίωσε πλήρως τα συνεχή ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», προχωρώντας στη δημόσια αποκάλυψη-βόμβα ότι η επιτροπή ενημερώνεται μόλις μία φορά την εβδομάδα από τον ΕΟΔΥ, και μάλιστα έχει ζητήσει βελτιώσεις στα στοιχεία.

Και ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς… δαγκωνόταν κάτω από τη μάσκα του, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ υπαινίχθηκε καθυστέρηση έως επτά ημερών στην ενημέρωση και δήλωσε ότι η διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδη έρχεται στην επιτροπή μία φορά την εβδομάδα και παρουσιάζει τα… εβδομαδιαία στοιχεία!

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εμφανώς στριμωγμένος, προσπάθησε να αναιρέσει ακόμα και τον… ίδιο του τον εαυτό και να καλύψει τον ΕΟΔΥ για το θέμα με τα «διπλά βιβλία» καταγραφών, που είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά της η «κυριακάτικη δημοκρατία». Ετσι, ισχυρίστηκε ότι «απομονώθηκαν» δηλώσεις του και ότι ο ίδιος ποτέ δεν έχει αναφερθεί σε διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μόνο ένα σύστημα. Βέβαια, τον διαψεύδει ο ίδιος του ο… εαυτός με τις προηγούμενες δηλώσεις του! Θυμίζουμε ότι στις 13 Οκτωβρίου σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα τεστ σε Ελλάδα και εξωτερικό είχε απαντήσει:

«Στην Ελλάδα σήμερα έγιναν γύρω στα 13.000 τεστ, ο μέσος όρος είναι μεταξύ 10.000 και 13.000. Βέβαια, αυτά είναι τα τεστ που καταγράφονται στο υπουργείο Υγείας. Γιατί υπάρχουν και ιδιωτικά και αυτή τη στιγμή δεν γίνεται η δήλωση αυτών των τεστ. Οπότε θα είναι αρκετά περισσότερα»!

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ήταν εμφανές ότι ο κ. Μαγιορκίνης ήθελε να αποτινάξει από πάνω του το βάρος της παραδοχής της 13ης Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ανύποπτο χρόνο έκανε λόγο για «ένα και μόνο σύστημα», όταν αναφερόταν σε κρούσματα. Μάλιστα, στη συνέχεια της ενημέρωσης υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια όλων των παρόντων να συγκαλύψουν τις σκιές που πέφτουν πάνω στην υπόθεση των «διπλών βιβλίων».

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επιχειρηματολόγησε υπέρ της διαφάνειας στο σύστημα καταγραφής, επικαλούμενος την καθημερινή καταγραφή του ΕΟΔΥ. Αυτή, δηλαδή, που πλήθος επιστημόνων κατηγορεί πλέον ανοιχτά για ανεπάρκεια σε στοιχεία! Στη συνέχεια, σε πλήρη σύμπραξη, οι κ. Μαγιορκίνης, Κοντοζαμάνης και Παπαευαγγέλου προσπάθησαν να τα μαζέψουν, αλλά το μόνο που καταφέρνουν οι κινήσεις πανικού στις οποίες επιδίδονται είναι να επιβεβαιώνουν ολοένα και περισσότερο τη «δημοκρατία» όσον αφορά το μπάχαλο στα επιδημιολογικά δεδομένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ