Το ξέπλυμα Τούρκων και δουλεμπόρων δεν είναι «αντιπολίτευση» αλλά συνέργεια σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πραγματικό αποτροπιασμό παρακολουθούμε ευρωπαίους – μεταξύ των οποίων δυστυχώς και κάποιοι Έλληνες – να αντιστρέφουν την συζήτηση για την τραγωδία στο Αιγαίο με τους νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, προσπαθώντας να επιρρίψουν ευθύνες στο ελληνικό κράτος.

Κύριο επιχείρημα τους είναι τα υποτιθέμενα push back που επιχειρούν οι ελληνικές αρχές για να αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Δηλαδή οι επικριτές της ελληνικής πλευράς, αποκρύπτουν ολόκληρη την βιομηχανία φρίκης που έχει οργανώσει η Τουρκία με τρομοκράτες, εγκληματίες, άθλους δουλέμπορους και φυσικά πρωταγωνιστή το επίσημο τουρκικό κράτος. Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είχε αποκαλύψει πρώτος ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όταν ο ίδιος το 2016 επισκέφτηκε το προκεχωρημένο φυλάκιο στην Χίο, μαγνητοσκόπησε την δράση των δουλεμπόρων που ξεκινούσαν τις βάρκες – φονιάδες με την απόλυτη προστασία και ισχυρή παρουσία του τουρκικού λιμενικού. Έστειλε το βίντεο στην Ευρώπη και έτσι οι ευρωπαίοι αφυπνίστηκαν.

Ακριβώς σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε η επιστολή που έστειλε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Νότης Μηταράκης στην ευρωπαία επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον και τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, όπου και επισημαίνει ότι «η απώλεια ζωών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί από τις τουρκικές αρχές, εάν είχαν επέμβει όταν η λέμβος των μεταναστών ζήτησε βοήθεια εντός των τουρκικών υδάτων». Αναφερόμενος στο πρόσφατο ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο νεαρών γυναικών.

Ο υπουργος κ. Νότης Μηταράκης  Αποκαλύπτει τον εγκληματικό ρόλο της Τουρκίας και των δουλεμπόρων με σαφήνεια και επικαλούμενος τις μαρτυρίες των ίδιων των επιζώντων: «με βάση τις μαρτυρίες τους, οι επιβαίνοντες δεν ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά όταν ζήτησαν άμεση βοήθεια από την τουρκική Ακτοφυλακή και ενώ η λέμβος τους βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, αντί να προσφέρει βοήθεια, έκανε ελιγμούς για να δημιουργήσει κυματισμούς και να αναγκάσει τη λέμβο να συνεχίσει το ταξίδι της προς την Ελλάδα. Και μόνο όταν η λέμβος ήταν πλέον στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές».

Δηλαδή ο Μηταράκης αποκαλύπτει ένα πραγματικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Με την συνέργεια των τουρκικών αρχών, πρόσφυγες και μετανάστες φορτώθηκαν σε μία βάρκα – σκυλοπνίχτη, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και οδηγήθηκαν στον θάνατο!

Όποιος άνθρωπος λοιπόν, ευρωπαίους ή Έλληνας δεν έχει σημασία, επιχειρεί να επιρρίψει  ευθύνες στην ελληνική πλευρά, γίνεται ηθελημένα ή άθελα του συνεργός σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Τουρκία μαζί με εγκληματικές οργανώσεις. Δεν μπορεί μετά από τόσα χρόνια και χιλιάδες χαμένες ζωές, μετά την αποκάλυψη του πως η Τουρκία εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες, ακόμα και ανήλικα παιδιά για να επιτύχει τους στόχους της ή απλώς να κερδοσκοπήσει, να υπάρχει άνθρωπος που θα προσπαθήσει να ενισχύσει την προπαγάνδα της. Είναι φρικτό, απάνθρωπο αλλά κυρίως εξαιρετικά ύποπτο.

Διότι η εποχή της αθωότητας απέναντι στον ρόλο της Τουρκίας και των εγκληματικών οργανώσεων που χρησιμοποιεί και υποφερτή, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Και επειδή το μαύρο χρήμα από το δουλεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών είναι άφθονο, και όπως έχει αποδειχτεί, εξαγοράζει από πολιτικούς μέχρι και εφημερίδες, πολύ δύσκολα θα πιστέψει κάποιος πως όσοι κατηγορούν την Ελλάδα και ξεπλένουν την Τουρκία το κάνουν από άγνοια.

Η άγνοια απαγορεύεται, όταν μιλάμε για εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ