Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Είπε ψέματα ο Τασούλας! Παίρνουν σύστημα antidrone για την Βουλή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για ακόμα μια φορά κυβερνητικός αξιωματούχος λέει ψέματα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και όχι οποιοσδήποτε κυβερνητικός αξιωματούχος, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Τασούλας!

Συγκεκριμένα, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε στην ολομέλεια ότι η Βουλή ετοιμαζόταν να προμηθευτεί σύστημα προστασίας κατά μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αγνοώντας το σύστημα Τηλέμαχος, ο πρόεδρος της Βουλής που προήδρευε μάλιστα την συγκεκριμένη στιγμή, τον διέψευσε. Παραθέτουμε το διάλογο:

Αφού τελείωσε την αναφορά του στα εξοπλιστικά ο κ. Βελόπουλος είπε πως ακούει ότι η Βουλή αγοράζει το σχετικό σύστημα από μεταπράτες.

Ολόκληρος ο διάλογος

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί το κάνει; Είστε εδώ κύριε Τασούλα;

ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Εδώ είμαι.

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού υπάρχει το πρόγραμμα ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΤΑΣΟΥΛΑΣ:Ελάτε κύριε Βελόπουλε δεν αγοράζει drones η Βουλή

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αφήστε τα αυτά κε Πρόεδρε. Δεν είπα drones. Antidrone σύστημα είπα

ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ούτε antidrone αγοράζει

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και γιατί δεν το διαψεύδετε;

ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Δεν το καταλάβατε. Το έκανα μόλις.

Ο κύριος Τασούλας λοιπόν διέψευσε τον κύριο Βελόπουλο. Ποιος έχει δίκιο;

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του newsbreak.gr, ο κύριος Τασούλας ψεύδεται. Όντως τρέχει σχετικός διαγωνισμός ως επτασφράγιστο μυστικό, και το σημαντικότερο, όντως αγνοείται το σύστημα Τηλέμαχος! Και επιπλέον, ο διαγωνισμός είναι έτσι δομημένος ώστε να προωθηθεί εταιρεία του εξωτερικού. Και συγκεκριμένα εταιρεία από το Ισραήλ, που μάλιστα δεν θεωρείται και η καλύτερη στο χώρο!

Συγκεκριμένα:

Ο σκοπός του έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός συστήματος για την αντιμετώπιση εναέριων απειλών, προερχόμενον από συστήματα μη στελεχωμένων αεροσκαφών, για την προστασία του μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων και των πέριξ αυτού ομοίων, ήτοι, του προεδρικού μεγάρου, του μεγάρου προεδρίας της κυβέρνησης – εννοούν το μέγαρο Μαξίμου – και των υπουργείων εξωτερικών, οικονομικών, ανάπτυξης και επενδύσεων!

Προκαλούμε τον κύριο Τασούλα να το διαψεύσει, ή να παραιτηθεί. Είναι αδιανόητο ο πρόεδρος της Βουλής να λέει ψέματα σε πολιτικό αρχηγό, την ώρα μάλιστα που προεδρεύει στο βήμα της ολομέλειας.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο κύριος Τασούλας κάτι πέρα ως πέρα αληθές, που όμως έγκειται όπως καταλαβαίνουμε σε διαχείριση δημοσίου χρήματος, πρέπει άμεσα να ελεγχθεί. Γιατί μόνο αθώα δεν μπορεί να είναι τα κίνητρα, ειδικά όταν παίζουν εκατομμύρια.

Το θέμα είχαμε αποκαλύψει στο άρθρο μας Χάνεται μια ακόμα ευκαιρία να αξιοποιηθούν Ελληνικά συστήματα αποκάλυψης drones

ΔΗΜΟΦΙΛΗ