Τα «κροκοδείλια δάκρυα» της μεταλλαγμένης ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μεγάλη Ευγενία Τσουμάνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Ευγενία Τσουμάνη, μια κορυφαία Ελληνίδα με μεγάλη πορεία στη νομική επιστήμη και δικηγορία, και με ιδιαίτερες μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Την Ευγενία Τσουμάνη τίμησαν ιδιαίτερα ο Κώστας Καραμανλής και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Υπήρξε γενική γραμματέας Ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών επί Προκόπη Παυλόπουλου και εξελέγη βουλευτής επικρατείας της ΝΔ το 2009, τοποθετημένη από τον Κώστα Καραμανλή.  Διέγραψε μεγάλη πορεία σε εργασιακά θέματα ως μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Πώς όμως συμπεριφέρθηκε στην Ευγενία Τσουμάνη  η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν πλέον είχε αποχωρήσει ο Κώστας Καραμανλής;  Όταν πλέον έληξε η θητεία της Ευγενίας Τσουμάνη ως βουλευτή Επικρατείας, η Ευγενϊα Τσουμάνη έβαλε υποψηφιότητα στην Α΄ Αθηνών.  Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά την πολέμησε ανελέητα, υπέρ άλλων υποψηφίων των οποίων τα ονόματα είναι γνωστά.  Οι συγκρίσεις είναι συντριπτικές υπέρ της Ευγενίας Τσουμάνη. Επιπλέον, όταν έγινε αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αγνόησε επιδεικτικά από κάθε σημαντική θέση παρά το ότι η Ευγενία Τσουμάνη είχε τεθεί, δίχως επιφυλάξεις, στη διάθεσή του.

Προς τι λοιπόν κύριε Μητσοτάκη τα σημερινά «κροκοδείλια δάκρια» και οι εκ των υστέρων έπαινοι για την Ευγενία Τσουμάνη; Όλοι θυμούνται στη Νέα Δημοκρατία πού την καταντήσατε. Κάθε πραγματικός νεοδημοκράτης, και κυρίως καραμανλικός, τίθεται στο περιθώριο. Αν η Ευγενία Τσουμάνη ήταν εκλεκτή της οικογένειας Μητσοτάκη και του Κώστα Σημίτη θα βρισκόταν εκ δεξιών του Κυριάκου.  Επειδή δεν ήταν, τέθηκε στο περιθώριο .

Κύριε Μητσοτάκη ως εδώ η υποκρισία.  Το παράδειγμα της μεταχείρισης της Ευγενίας Τσουμάνη θα σας στιγματίζει, ανεξάρτητα από τις μεταθανάτια ευχές σας που απλώς δέιχνουντο μέγεθος της υποκριστίας σας και της υστεροβουλίας σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ