Oι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανέμελοι Πρωθυπουργοί, που βρήκαν έτοιμη καριέρα, αναμφίβολα, διέπονται από μια ανάλαφρη στάση απέναντι στα πράγματα – ειδικά σε ό,τι αφορά την προσωπική τους ευθύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τη σκανδαλωδώς προκλητική φωτογράφισή του στην ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα, όταν ο ίδιος έχει διατάξει να κλειδαμπαρωθούν οι Έλληνες στα σπίτια τους: «Τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν από όλους και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Όλοι περάσαμε από μια ανεμελιά».

Η παραπάνω δήλωσή του, αντί να τον βοηθήσει να αποσείσει τις ευθύνες του για την πρόκληση του αδιεξόδου που αντιμετωπίζει η χώρα, τον επιβαρύνει περισσότερο, μια και ομολογεί ότι είναι ο πρώτος «ανέμελος» πρωθυπουργός σε καιρό πανδημίας, που «τεντώνει» τα όρια των γραπτών και των άγραφων νόμων μέχρι να… χωρέσουν τη δική του συμπεριφορά.

Ο κ. Μητσοτάκης, που ποδηλατεί στην Πάρνηθα, παραδέχτηκε την ανεμελιά του, επειδή δεν μπορεί να νιώσει τα συναισθήματα των ελεύθερων πολιορκημένων Ελλήνων, στους οποίους επιβάλλονται πρόστιμα για το παραμικρό, ενώ τα μπουκωμένα με κρατικό χρήμα ΜΜΕ τούς υβρίζουν και τους χλευάζουν όταν τολμήσουν να βγουν για περπάτημα σε πλατεία της γειτονιάς τους.

Ο κ. Μητσοτάκης για την εκατόμβη των θυμάτων που καταγράφεται κάθε ημέρα από τον κορωνοϊό έκανε κάτι σαν αυτοκριτική, αναφερόμενος στο ανεξέλεγκτο άνοιγμα των πυλών στους τουρίστες, λέγοντας: «Έχω κι εγώ εντοπίσει πτυχές που ενδεχομένως εκ των υστέρων, με τη γνώση του χρόνου, θα κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Τον Ιούλιο θα ήμουν πιο αυστηρός στο δημόσιο μήνυμα ότι η πανδημία θα επανέλθει».

Αυτά, όμως, είναι γενικότητες και αοριστίες. Τα θύματα της ανεμελιάς είναι χιλιάδες και οι χαροκαμένες οικογένειες δεν έχουν την άνεση του κ. Μητσοτάκη, ώστε να κάνουν κριτική εκ των υστέρων και αφ’ υψηλού.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Για όσα συνέβησαν με τους κρατικούς χειρισμούς σχετικά με την πανδημία πρέπει να ασχοληθεί και η Βουλή αλλά και η ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να δεχόμαστε από τους κυβερνώντες ούτε ανεμελιά ούτε ανευθυνότητα με τις ζωές των Ελλήνων.

πηγή: «δημοκρατία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ