21/06/2021

Ο Μακρόν φτιάχνει στρατιώτες «terminators»! Απίστευτη εισήγηση νεοσύστατης επιτροπής!

Αυτά που βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αποτελούν πλέον σχέδιο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Εμφυτεύματα, τσιπ,  ψυχοφάρμακα, αναβολικά, γιατί περί αυτού πρόκειται, γίνονται πραγματικότητα.
Έχουμε βέβαια και παραδείγματα όπως τα περιβόητα χάπια των Τζιχάντ ιστών, που χρησιμοποιούνται στις δράσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών εδώ και χρόνια. Αλλά και την πρέζα που ποτίζουν τους τούρκους στρατιώτες, όπως υπάρχουν μαρτυρίες για τέτοια φαινόμενα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Σε γνωμοδότηση που κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου, η επιτροπή δεοντολογίας του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας ζήτησε την έναρξη εργασιών σχετικά με «επεμβατικές» μεθόδους βελτίωσης της φυσικής απόδοσης των στρατιωτών!

Η εικόνα που παρέχεται από το Γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων είναι το όραμα για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο στρατιώτης του μέλλοντος, το 2040 – 2050, με συνεχή διασύνδεση μέσω της στολής, περισσότερες μεθόδους προστασίας και «βιονικές παρεμβάσεις» για να βοηθήσει τον μαχητή.

Είναι μια γνωμοδότηση για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που πρέπει να δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου από την Γαλλίδα Υπουργό των Ενόπλων Δυνάμεων F. Parly.
Γνωμοδότηση που προέρχεται από την νεοσύστατη Επιτροπή Δεοντολογίας Άμυνας, που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο, και αφορά αυτό που συνοψίζουν οι ειδικοί στην έννοια του «Υπερστρατιώτη»

D3FFE3AF B3BA 4DC4 9D23 6F615E101A37

Όλα σχετίζονται με τη βελτίωση του στρατιώτη στην απόδοσης στην μάχη, και καλύπτουν πτυχές τόσο ποικίλες όσο και συζητημένες όπως η χρήση εξωσκελετών, ένας αριθμός συνδεδεμένων με μικροτσίπ αντικειμένων ή δημιουργία δολοφονικών ρομπότ.

Η γνωμοδότηση της επιτροπής δεοντολογίας, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί σε ένα ετήσιο φόρουμ καινοτομίας, είναι μόνο συμβουλευτική, αλλά πρέπει να συζητηθεί πολύ πέρα ​​από τους αμυντικούς κύκλους. Αφορά την πιο επικίνδυνη διάσταση του «Υπερστρατιώτη»: Τη χρήση των λεγόμενων «επεμβατικών» τεχνικών για τη βελτίωση της φυσικής ή γνωστικής απόδοσης του ανθρώπινου σώματος. Είναι σαφές ότι μιλάμε για ένεση ή απορρόφηση ουσιών, χειρουργικές επεμβάσεις ή η ενσωμάτωση τσιπ κάτω από το δέρμα που μπορούν να στείλουν ή να λάβουν πληροφορίες εξ αποστάσεως σε ένα θέατρο πολέμου.

Ωστόσο, όπως αποκαλυπτει η Le Monde, με ένα έγγραφο δεκάδων σελίδων, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Άμυνας, αποτελούμενη από δεκαοκτώ πολιτικούς και στρατιωτικούς, αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως εξετάζοντας αυτές τις μεθόδους. Και αυτό, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημα ανακοίνωση επιστημονικής μελέτης  επί του θέματος.

Είκοσι συστάσεις

Οι μόνες «επεμβατικές» μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα στον γαλλικό στρατό είναι η χρήση ενός αριθμού προϊόντων που διευκολύνουν την ανάρρωση μετά την άσκηση, τη μείωση του στρες, ή φάρμακα κατά της ελονοσίας, καθώς και ο εμβολιασμός. Ωστόσο, μέχρι το 2030, σύμφωνα με την επιτροπή δεοντολογίας, το «πεδίο δυνατοτήτων» θα μπορούσε να ανοίξει ευρέως.

Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ουσίες σχεδιασμένες να βελτιώνουν την «αντίσταση στο φαινόμενο της απομόνωσης ή μετά από σύλληψη από τον εχθρό» Θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν επεμβάσεις στα αυτιά για να ακούσουν πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές συχνότητες, ή ακόμη και «εμφυτεύματα» για τον έλεγχο ενός οπλικού συστήματος!

Δηλαδή ο κύκλος ταινιών που ξεκίνησε το 1987 με πρωταγωνιστή τον Schwarzenegger, Terminator, φαίνεται ότι γίνεται πλέον πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ