20/06/2021

Ο Πάσσαρης που δολοφόνησε τέσσερις, επικαλείται «ανθρώπινα δικαιώματα»

Την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια και 49 έτη κάθειρξη για τέσσερις δολοφονίες, επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, τρεις ληστείες και άλλα αδικήματα, πρότεινε ο Εισαγγελέας στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σήμερα, Τετάρτη, εξετάστηκε από το Ζ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου μετά από αναβολή που είχε δοθεί στις 18 Νοεμβρίου, η αίτηση αναίρεσης του Κ. Πάσσαρη κατά των καταδικαστικών αποφάσεων και των ποινών που του επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τις δολοφονίες αστυνομικών κατά την αιματηρή απόδραση του από το νοσοκομείο «Γενικό Κρατικό» το 2001.
Ο κακοποιός υποστηρίζει ότι δεν του επετράπη να μεταφερθεί από τις φυλακές στη Ρουμανία όπου κρατείται και να παραστεί αυτοπροσώπως στη δίκη. Επίσης, στην αίτηση αναίρεσης αναφέρεται πως στο δικαστήριο δεν του είχαν δοθεί τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης.
Στην πρόταση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να απορριφθεί το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη διαβόητου κακοποιού ως αβάσιμη.
Υπέρ της απόρριψης του αιτήματος τάχθηκε στη σημερινή διαδικασία ο ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης που εκπροσωπεί ως πολιτική αγωγή την οικογένεια Δ. Αλεβιζόπουλου, ενός από τα θύματα του Κ. Πάσσαρη.
Κατά την αγόρευσή του τόνισε πως ουδέποτε έλαβαν χώρα οι δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Πάσσαρη.
Όπως είπε, ανεπίτρεπτα αυτή τη στιγμή ο Πάσσαρης επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα παραβιάσεων δικαιωμάτων.
Υποστήριξε δε πως τα πραγματικά και μόνα θύματα σε αυτή την υπόθεση είναι οι οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων που επί 20 χρόνια ζουν στην ορφάνια των δικών τους ανθρώπων.
Από την πλευρά του ο συνήγορος του Κ. Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης υποστήριξε ότι επανειλημμένα ο πελάτης του είχε ζητήσει να έρθει να δικαστεί αυτοπροσώπως στην Ελλάδα.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ας σημειωθεί πως εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης και επαναληφθεί η δίκη, τότε ελλοχεύει η παραγραφή πολλών από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο Πάσσαρης, αλλά και η μείωση των ποινών του με βάση τον ευνοϊκότερο ισχύοντα Ποινικό Κώδικα.
Αν απορριφθεί η Αίτηση Αναίρεσης, όπως προτείνει και ο Εισαγγελέας, τότε θα τελεσιδικήσουν οριστικά οι ποινές που του έχουν επιβληθεί των 4 φορές ισόβια 49 χρόνια κάθειρξη που του έχουν επιβληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ