25/06/2021

Επιχειρηματίας: «Ακόμα περιμένουμε να πληρωθούμε από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 3 και 4»

Για το κατά γενική ομολογία πιο πετυχημένο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, την επιστρεπτέα προκαταβολή, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των χαρτικών, καταγγέλλει ότι ενώ είναι δικαιούχος του 3ου και 4ου κύκλου, δεν έχει λάβει ακόμα κανένα από τα ποσά των ενισχύσεων.

Την ώρα που εξαγγέλλονται και νέοι κύκλοι ενισχύσεων (5 και 6 μέσα στο 2021) «σε εμάς αλλά και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις-συνεργάτες μας, δεν έχουν δοθεί οι προηγούμενες εξαγγελθείσες ενισχύσεις που αφορούν τις επιστρεπτέες προκαταβολές 3 και 4», αναφέρει σε επιστολή του ο επιχειρηματίας.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας:

«Είμαστε Ανώνυμη Εταιρεία που απασχολούμε 40 εργαζόμενους και βιώνουμε με ιδιαίτερη ένταση τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 στην ευρύτερη αγορά. Στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών του COVID-19 για τις επιχειρήσεις, έχει εφαρμοστεί το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Αναφορικά με την συμμετοχή μας στις επιστρεπτέες προκαταβολές 3 και 4, σύμφωνα με τα στοιχεία των αιτήσεων και των τελικών αποτελεσμάτων, ήμασταν δικαιούχοι και για τις δύο επιστρεπτέες προκαταβολές. Παρόλα αυτά έως σήμερα 09/12/2020 δεν έχουμε λάβει κανένα από τα δύο ποσά των ενισχύσεων.

Εντωμεταξύ, εξαγγέλλονται και νέα προγράμματα ενισχύσεων (επιστρεπτέες προκαταβολές 5 και 6). Σε εμάς αλλά και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις συνεργάτες μας, δεν έχουν δοθεί οι προηγούμενες εξαγγελθείσες ενισχύσεις που αφορούν τις επιστρεπτέες προκαταβολές 3 και 4.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών όπως δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, έτσι ώστε να δοθούν έγκαιρα, τα εγκεκριμένα χρήματα των ενισχύσεων των επιστρεπτέων προκαταβολών 3 και 4. Οι ενισχύσεις αυτές είναι απολύτως απαραίτητες για την κάλυψη βασικών δαπανών των επιχειρήσεων όπως οι δαπάνες μισθοδοσίας, όπως επίσης για την πληρωμή φόρων όπως Φ.Π.Α, ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ..

Η μη έγκαιρη παροχή προς τις επιχειρήσεις των πιο πάνω ενισχύσεων τις καθιστά πολύ αδύναμες να αντεπεξέλθουν στην τεράστια κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία και δημιουργούν αλυσιδωτές αρνητικές αντιδράσεις κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την αγορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ