Πέρασαν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας από το αμερικανικό κογκρέσο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ: Το κογκρέσο εξασφάλισε μεγάλη πλειοψηφία, άρα ο Τραμπ δεν μπορεί να βάλει βέτο στο ψήφισμα!

Πριν από λίγα λεπτά το αμερικανικό κογκρέσο με πλειοψηφία ενέκρινε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Κυρώσεις που έγιναν εφικτές μετά τον τιτάνειο αγώνα του Ρ. Μενέντες, αυτού του κορυφαίου αμερικανού πολιτικού που αποτελεί κόσμημα για την παγκόσμια δημοκρατία.

Οι κυρώσεις ψηφίστηκαν παρά τις απειλές του προέδρου Τραμπ ότι θα μπλοκάρει την διαδικασία με βέτο, προκειμένου το κογκρέσο στο οποίο την πλειοψηφία έχουν οι ρεπουμπλικάνοι, να μην υπερψηφίσουν την τιμωρία της Τουρκίας. Αυτό εντέλει δεν έγινε και οι κυρώσεις ψηφίστηκαν κανονικά σε αντίθεση με το ψήφισμα για την γενοκτονία των αρμενίων το οποίο είχε μπλοκαριστεί δυστυχώς από ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή.

Είναι φυσικά υποκρισία και δυστύχημα το ότι η Τουρκία δεν τιμωρείται επειδή διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως θα έπρεπε, αλλά επειδή αγόρασε ρωσικούς  πυραύλους, είναι όμως καλύτερο από το τίποτα.

Σημασία έχει η πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε η εφαρμογή του νόμου που προβλέπει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, διότι εάν έχει υπερβεί τα τρία τέταρτα του κογκρέσου, τότε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να ασκήσει βέτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ