Εθνική τραγωδία το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου. Γιατί κύριε Μητσοτάκη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε να ανοίξει κερκόπορτα στο Αιγαίο! Το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ, δεν περιλαμβάνει για πρώτη φορά τον όρο «θαλάσσιες ζώνες» που αποτελεί την μοναδική διαφορά την οποία η Ελλάδα αποδέχεται και μέχρι πρότινος αποδεχόταν πλήρως και η ΕΕ!
Αντί να βγούμε ευνοημένοι από την σύνοδο των δήθεν «εταίρων» στην Ευρωπαΐκή Ένωση, αντιμετωπίζουμε πλέον μια άνευ προηγουμένου εθνική ήττα που ενδέχεται να οδηγήσει σε εθνική τραγωδία! Η εξέλιξη είναι σοβαρότατη και απορούμε πραγματικά πως ο πρωθυπουργός επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο. Όχι μόνο δεν έπρεπε να αποδεχτεί αυτή την προδοσία κατά της Ελλάδος, αλλά θα έπρεπε να αποχωρήσει και να ασκήσει βέτο σε όλες τις αποφάσεις της συνόδου.

Μέχρι σήμερα η πάγια θέση της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες είναι πως η μοναδική διαφορά με την Τουρκία για την οποία απαιτείται διάλογος, είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών πέριξ της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας. Τίποτε άλλο. Και αυτό είχε σαφέστατη σκοπιμότητα, αφού όπως βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία εγείρει απίστευτες απαιτήσεις, μέχρι και για αποστρατιωτικοποίηση το νησιών του ανατολικού Αιγαίου! Γεγονός που φυσικά δεν μπορεί να τεθεί ούτε για αστείο προς συζήτηση, διότι απλούστατα τέτοιο θέμα δεν υφίσταται! Αντίθετα, αποτελεί τον διακαή πόθο της Τουρκίας που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην εισβολή σε ελληνικά νησιά. Όπως ακριβώς έγινε με την Κύπρο, όπου η Τουρκία απαιτούσε την αποχώρηση της ελληνικής μεραρχίας από το νησί, η προδοτική χούντα το δέχτηκε και ακολούθησε η εισβολή.

Σε όλα τα κείμενα συμπερασμάτων λοιπόν στις συνόδους κορυφής της ΕΕ, αναφερόταν ρητώς ότι οι διερευνητικές επαφές και ο διάλογος μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, ενθαρρύνεται για την διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Πως ο Προκόπης Παυλόπουλος τεκμηρίωσε νομικά και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Ακόμα και στα πρόσφατα συμπεράσματα της Συνόδου στις 2 Οκτωβρίου αναφερόταν ότι «τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ενθαρρύνουν την Ελλάδα και την Τουρκία όσον αφορά την έναρξη των διερευνητικών επαφών για τη διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών».

Αυτή και όλες οι υπόλοιπες παράγραφοι που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας υιοθετήθηκαν και στη Σύνοδο Κορυφής που έληξε χθες, αλλά με μία διαφορά. Μία πολύ σημαντική διαφορά. Εχει «σβηστεί» το σημείο που καλεί σε διευθέτηση θαλάσσιων ζωνών και πλέον αναγράφεται ότι η «Ε.Ε. ενθαρρύνει την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, Η ΕΕ υιοθετεί πλήρως την θέση της Τουρκίας για διάλογο άνευ όρων και εφ’ όλης της ύλης. Το γεγονός αυτό συνιστά μία αδιανόητη εθνική ήττα, μία προδοσία κατά της Ελλάδας που ανοίγει κερκόπορτες και νομοτελειακά θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία. Είναι πραγματικά απίστευτο το ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε να αφαιρεθεί αυτή η αναφορά από το τελικό κείμενο συμπερασμάτων.

Ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να λογοδοτήσει για αυτή την ιστορική εθνική ήττα την οποία μάλιστα επιχείρησε χθες να παρουσιάσει ως επιτυχία, αποκρύπτοντας εντέχνως την αφαίρεση της αναφοράς στις θαλάσσιες ζώνες που στην ουσία θωράκιζε την Ελλάδα απέναντι στις παρανοϊκές τουρκικές διεκδικήσεις. Όχι μόνο δεν είχαμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας λοιπόν, αλλά είχαμε προδοσία κατά της Ελλάδας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ