Αμετανόητος ο Πέτσας για τη σκανδαλώδη καμπάνια κατά του κορωνοϊού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της απευθείας ανάθεσης για τη σκανδαλώδη ενημερωτική καμπάνια κατά του κορονοϊού ο Στέλιος Πέτσας, επικαλούμενος μεταξύ άλλων το «έκτακτο» γεγονός της πανδημίας.

«Ολες οι διαδικασίες έχουν γίνει σύννομα» ισχυρίστηκε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη (ΣΥΡΙΖΑ), που έθεσε μείζον ζήτημα νομιμότητας για την απευθείας ανάθεση της λίστας Πέτσα, καταγγέλλοντας ότι πραγματοποιήθηκε κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη η Κομισιόν αλλά και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων έδωσε κατευθυντήρια οδηγία που ανέφερε ότι θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί ο νόμος περί δημόσιων συμβάσεων. «Δεν γνωρίζαμε ότι θα αποφανθεί έτσι η Κομισιόν» υποστήριξε ωστόσο ο Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι κατά την ημερομηνία έκδοσης της επίμαχης ΠΝΠ δεν είχαν ακόμα εκδοθεί οι σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε. Οσο για τη νομιμότητα της δεύτερης λίστας Πέτσα, ο υφυπουργός παρέπεμψε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως σχολίασε πως, εάν ο Στέλιος Πέτσας «έδινε εξετάσεις σήμερα, θα έμενε στην ίδια τάξη», καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα, καθώς «κρύβεται πίσω από τις λέξεις “έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός” αενάως για να κάνει απευθείας αναθέσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ