Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όπως οι ενήλικες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα παιδιά κολλούν τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, όπως και οι ενήλικες, σύμφωνα με ερευνητές που μελέτησαν μαθητές σχολείων στην Αυστρία.

«Τα σχολεία δεν αποτελούν νησί των ευλογημένων. Αν δεν τα κλείσουμε, τότε διατρέχουμε σημαντικό κίνδυνο» δήλωσε στο περιοδικό «Der Spiegel» ο καθηγητής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου της Βιένης Μίχαελ Βάγκνερ και τόνισε ότι θα πρέπει κατόπιν να γίνει ειλικρινής ενημέρωση σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο των σχολείων στη μετάδοση του ιού.

Επιπλέον, επεσήμανε ο κ. Βάγκνερ, αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνον εφόσον και ο γενικός πληθυσμός εγκαταλείψει πολλές από τις καθημερινές του συνήθειες, οι οποίες θεωρούνται «υψηλού κινδύνου». Τα παιδιά, εξηγεί ο Αυστριακός μικροβιολόγος, αντανακλούν την επιδημιολογική κατάσταση του περιβάλλοντός τους.

«Ασυμπτωματικά»
«Επειδή ωστόσο είναι συνήθως ασυμπτωματικά, ελέγχονται και λιγότερο με τεστ» υπάρχουν πιθανότατα πάρα πολλές περιπτώσεις άγνωστων και μη καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Προκειμένου να ρίξει φως σε αυτήν ακριβώς την παράμετρο, ο κ. Βάγκνερ διεξήγαγε μαζικά τεστ σε σχολεία, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του Γκρατς, του Λιντς και του Ινσμπρουκ, και ως τώρα το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι «τα παιδιά κάτω των 14 ετών μολύνονται με την ίδια συχνότητα όπως και οι δάσκαλοί τους, όπως δηλαδή οι ενήλικες». Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξαν έρευνες που διενεργήθηκαν σε Βαυαρία και Βερολίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ