Καταπέλτης ο Δένδιας κατά ΕΕ – για πρώτη φορά ΥΠΕΞ παίρνει δημοσίως αποστάσεις από πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρή κριτική στην ΕΕ άσκησε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αποδομώντας με αυτόν τον τρόπο τους πανηγυρισμούς Μητσοτάκη – Πέτσα για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Για τα χάδια απέναντι στην Τουρκία και την απαράδεκτη ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα.

«Αργεί και διστάζει – Ας αντιληφθεί την ευθύνη της». Αυτή ήταν η προσέγγιση του Νίκου Δένδια για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής, παρά το ότι ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους και σχεδόν πανηγύρισαν για τα αποτελέσματα της!

Ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις, δισταγμούς και ορισμένες φορές οπισθοδρομήσεις από την Ευρώπη.
Τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να αντιληφθεί την ευθύνη της για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα όλων των πολιτών της έναντι εξωτερικών απειλών  για ασφάλεια κράτους δικαίου και ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η ΕΕ τόνισε ο κ. Δένδιας, δημιουργήθηκε για να εξαλείψει από την Ευρώπη τον πόλεμο. «Πώς μπορεί να εμφανίζεται ότι ανέχεται την απειλή πολέμου κατά μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας»;
Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που υπουργός εξωτερικών αποδομεί με τέτοιον τρόπο τις επίσημες τοποθετήσεις πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου. Και αυτό λέει πολλά για τη συνέχεια.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νίκου Δένδια:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ