31/07/2021

Θα πάει σε βάθος η δικαστική έρευνα TelePassport – Claphand; 

Γράφει ο Παναγιωτης Απόστολου

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 έπρεπε να καταθέσουμε ενόρκως στην 27η Πταισματοδίκη Αθηνών, ως μάρτυρες, που είχαμε υποδειχτεί από τον πρώην Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, οι Γιάννης Ντάσκας, Γιώργος Μιχαλόπουλος και Παναγιώτης Αποστόλου, για ερώτηση του τότε Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με θέμα: “Ευάγγελος Σέκερης: Ίδρυση της Tele passport την περίοδο που είχαν συναφθεί οι προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ…”! Βασισμένη και σε αποκαλυπτικό άρθρο μου της 17ης Οκτωβρίου 2018 στην Ελεύθερη Ώρα!

Παρακάτω θα παραθέσω απόσπασμα της αποκαλυπτικής κατάθεσης του μάρτυρα δημοσιογράφου και νομικού Γιάννη Ντάσκα:

«Η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου είναι συγκεκριμένη και αναφέρει πολύ συγκεκριμένα ονόματα και εταιρείες. Η ερώτηση αυτή δημοσιεύθηκε και από εμένα και πολλά ακόμα ΜΜΕ, λόγω της σπουδαιότητάς της.Αναφέρεται σε αποκαλύψεις-καταγγελίες που έγιναν από επώνυμα και αρμόδια πρόσωπα για το σκάνδαλο Siemens-OTE-Ελληνικού Δημοσίου,ίσως το μεγαλύτερο στην μεταπολεμική ιστορία μας και πάντως με κεφαλαιώδη συμβολή στη διαφθορά που μαστίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και η οποία καταγγέλλεται και τώρα ακόμα και από τον πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα στο λίαν πρόσφατο βιβλίο του.

Ο Οικονομικός Διευθυντής της ΖΗΜΕΝΣ  Νοϊμπέργκερ την εποχή της μίζας “αυτοκτόνησε κάπου στο Μόναχο” κατά την διάρκεια των ερευνών… Η διαφθορά και κορυφαίων πολιτικών στην διαχρονική επικράτηση  της Siemens στο ελληνικό δημόσιο χρήμα σε πολλούς τομείς και κυρίως στον ΟΤΕ όχι απλά δεδομένη, αλλά και θεμελιωμένη με αποκαλύψεις της κόρης Βουλπιώτη, της κ. Παλάσκα.

Στα πολύ σημαντικά αυτά βιβλία της (π.χ. στο “ΑΓΓΕΛΟΣ Η ΔΑΙΜΟΝΑΣ” η κ. Παλάσκα περιγράφει πως η γερμανική εταιρεία επικράτησε με δωροδοκίες, όχι κλητήρων και “οφίσιαλς”, αλλά κορυφαίων πολιτικών διαχρονικά. Και τα περιγράφει μετά λόγου γνώσεως, αφού ο πατέρας της ήταν το “αφεντικό” που θεμελίωσε τη Siemens ήταν στενά συνδεδεμένος με προσωπική ερωτική σχέση με την ιδιοκτησία της Siemens.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε με την ερώτησή του λοιπόν σε πολύ συγκεκριμένη λίαν πρόσφατη δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία κατέληξε σε καθείρξεις μιζαδόρων και παραθέτει ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία απασχόλησαν τη δημοσιότητα, τις δικαστικές αρχές, αλλά και τους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν αρμοδίως τις υποθέσεις αυτές.

Ειδικότερα αναφέρει τον ΟΤΕ, την εταιρεία  TelePassport, Siemens,δηλαδή τον πυρήνα ενός τεραστίου σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο στο μέρος που δεν αφορά τους πολιτικούς επιβεβαιώθηκε και με δικαστική απόφαση, η οποία καταδίκασε σε πολυετείς καθείρξεις και πρόσωπα που αναφέρονται στην ερώτηση, όπως οι Καραβέλας, Γεωργίου, Σκαρπέλης κ.α.

Εκ των βασικών μαρτύρων στη δίκη αυτή ήταν το ανώτατο εταιρικό στέλεχος της Siemens κ. Ευάγγελος Σέκερης, στη μαρτυρία του οποίου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η ερώτηση και το θέμα που αφορά η έρευνά σας.

Ο κ. Σέκερης, μέλος της γνωστής για την εντιμότητά της παλαιάς οικογένειας Σέκερη, ήταν επίσης στενός συγγενής του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά, αφού είχαν νυμφευθεί δυο αδελφές και θεωρώ αδιανόητο να μην είχε συζητήσει το θέμα αυτό και με τον πολιτικό στενό συγγενή του, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός στην κρίσιμη για την χρεοκοπία της χώρας περίοδο. Η χρεοκοπία οφείλεται,όπως προαναφέρω και στο σκάνδαλο αυτό, ως μέρος μιας αλυσίδαςσοβαρών σκανδάλων λεηλασίας του δημοσίου πλούτου.

Από συνομιλία που είχα με τον κ. Σέκερη και άλλους, οι οποίοι τον γνωρίζουν καλά αποκόμισα την εντύπωση ότι ο γάμος του κλονίστηκε και  εξαιτίας της ασυμβίβαστης στάσης του στο σκάνδαλο διαφθοράς και η ασυμβίβαστη στάση του αυτή επιβεβαιώθηκε και από την μαρτυρία του στο δικαστήριο που προαναφέρω.

Αυτό είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, αλλά επειδή μπορεί η εντύπωσή μου  αυτή για την αιτία κλονισμού να είναι λανθασμένη επιβεβλημένο θεωρώ να καλέσετε τον κ. Σέκερη να καταθέσει ενώπιόν σας για όλα τα θέματα που αναφύονται από την ερώτηση,τις μαρτυρίες και την έρευνά σας.

Επειδή η ερώτηση αναφέρεται και σε όσα είπε απολογούμενος ο καταδικασθείς  επικεφαλής για χρόνια της Siemens Hellas Ηλίας Γεωργίου ασφαλώς είναι επιβεβλημένο να ενσωματωθούν στην έρευνά σας τα πρακτικά της δίκης  με τις καταθέσεις, τόσο του κ. Σέκερη, όσο και του κ. Γεωργίου.

Προφανές επίσης είναι ότι πρέπει να προσδιορισθούν τα φυσικά πρόσωπα που μετείχαν στις αναφερόμενες στην ερώτηση εταιρείες,δηλαδή την TelePassport και τις σχέσεις που αυτή είχε ή δεν είχε με τον ΟΤΕ και τη Siemens.

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα θέματα αυτά, ως εκ της θέσεώς του επί πολλά χρόνια είναι ο πανίσχυρος επικεφαλής του Ομίλου αυτού κ.Τσαμάζ, ο οποίος πρέπει κατά τη γνώμη μου να κληθεί και να σας βοηθήσει με τις γνώσεις του για τα θέματα αυτά και ως εκ της θέσεώς του ίσως είναι σε θέση να σας προσκομίσει και έγγραφα ίδρυσης των εταιρειών, πιθανών, εσωτερικών ερευνών που θα πρέπει να έγιναν για την εξυγίανση του βρόμικου αυτού οργανισμού δημοσίου χρήματος κλπ…

…Τι πιο λογικό λοιπόν, από την υποχρέωση πραγματικής έρευνας σε βάθος; Τι πιο λογικό από το καλέσουν τους επικεφαλής πρωθυπουργούς, τον άρχοντα του ΟΤΕ Τσαμάζ, τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν; Τι πιο λογικό αυτοί να δηλώνουν αν είναι δεν είναι σκάνδαλο αυτή η υπόθεση;

Αυτά βέβαια είναι λογικά σε αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπου και ο πρόεδρος (των ΗΠΑ…) καλείται και καταθέτει δημόσια ακόμα και για τις σεξουαλικές του εκτός γάμου δραστηριότητες.

Η Ελλάδα στην ουσία ΔΕΝ είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία, αλλά μοιάζει με ισλαμική και μπορεί να μας πουν ότι είναι και προσβολή της προσωπικότητας και μόνο ότι ζητάμε να καταθέσουν όλοι αυτοί.

Γι΄ αυτό διευκρινίζουμε ότι δεν θέλουμε να τους προσβάλλουμε προσωπικά, αλλά να ακούσουμε την φωνούλα τους να λέει γραπτώς και ενόρκως τι ήξεραν και τι δεν ήξεραν, τι έκαναν και τι δεν χρειάστηκε να κάνουν…»!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ