Υπόθεση Ψαριανού: Οργή στη Νέα Δημοκρατία, νέος ξεπεσμός για το επιτελικό κράτος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψαριανός προσλήφθηκε από Πικραμμένο: Και η παρθένα με τον…σατανά!
Ένα καθοριστικό χτύπημα στο «επιτελικό κράτος» και στην έννοια των «αρίστων» (!) αποτελεί η πρόσληψη του Γρηγόρη Ψαριανού ως συμβούλου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου!

Του Βασίλη Σκουρή 

Άλλος ένας υποψήφιος βουλευτής λοιπόν, που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, προσλήφθηκε ως μετακλητός υπάλληλος, σύμβουλος του υπουργού, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που έχουν διοριστεί και σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού, στην ΕΡΤ κοκ.

Η υπόθεση Ψαριανού, ωστόσο, είναι πολύ πιο σύνθετη, αλλά και προκλητική, τόσο για τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, όσο και για τους ψηφοφόρους της δημοκρατικής παράταξης. Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι υπήρξε αποτυχημένος ποδοσφαιριστής, τραγουδιστής, δημοσιογράφος, οικονομολόγος και επιχειρηματίας, ταυτόχρονα όμως ήταν …επιτυχημένος τουρίστας στα κόμματα: Με σκαλοπάτι την «Ανοιχτή Πόλη», τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» στο Δήμο Αθηναίων, εκλέγεται το 2007 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθηνών, θεωρούμενος ως «μεταγραφή του Αλέξη», περνώντας από τη ΔΗΜΑΡ, εν συνεχεία μεταπηδώντας στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη-όπου συνεργάστηκε και με το ΠΑΣΟΚ- και καταλήγοντας στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να πώς περιγράφει την πορεία του η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ : «Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, της ΔΗΜΑΡ και του Συνασπισμού. Μέχρι το 1987, υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, ενώ πριν από την προσχώρησή του εκεί είχε δραστηριοποιηθεί στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Αττικής Γης» και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος. Εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών, στις εκλογές του 2007 και του 2009 με τον ΣΥΡΙΖΑ, του 2012 με τη Δημοκρατική Αριστερά και του 2015 με το Ποτάμι. Με τον επίσης βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαφωνώντας με τη στάση του κόμματος για ψήφο κατά συνείδηση·τελικά ο Ψαριανός ψήφισε «παρών». Τον Μάιο του 2019 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του 2019 με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών. Έλαβε 11.051 ψήφους και δεν εξελέγη βουλευτής».

Η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, μάλιστα, τον χαρακτηρίζει ως εξής: «Είναι γνωστός για την αθυροστομία με την οποία αντιμετωπίζει πολιτικούς άλλων παρατάξεων, αλλά και απλούς πολίτες ψηφοφόρους τους, στις παρουσίες του στην τηλεόραση, όπως και στα κείμενά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει έλθει σε αντιπαράθεση με συναδέλφους του άλλων κομμάτων στη Βουλή, ακόμα και εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων Κριτική έχει δεχθεί ακόμη και για την απόφασή του να πολιτευθεί με τη ΝΔ αν και στο παρελθόν είχε αρνηθεί κατηγορηματικά την εμπλοκή του με το κόμμα».

Οι τελευταίες επιθέσεις ήταν στην Έφη Αχτσιόγλου με το σεξιστικό σχόλιο, χαρακτηρίζοντάς την «γκομενάκι» και στην Ραλλία Χρηστίδη, για την οποία δημοσίευσε φωτογραφία – προϊόν φωτομοντάζ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με «χυδαία» σχόλια όπως χαρακτηρίστηκαν, κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ιστορία θα μείνει η επίθεσή του στον Πάνο Σκουρολιάκο, στο καφενείο της Βουλής: «Ρούφα τώρα ένα ένα τα π@@@ρια μου» είπε χαρακτηριστικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Π. Σκουρολιάκος του είπε «μιλάς και εσύ ρε ξεφτίλα»!

Και μπορεί στις 9 Ιουνίου του 2016 να επιτίθονταν κατά της Νέας Δημοκρατίας (του Κυριάκου Μητσοτάκη), λέγοντας πως «”Η ΝΔ δεν είναι ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Η ΝΔ είναι ένα μόρφωμα δεξιότερων αποκλίσεων απ’ ό,τι η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά”, μετά την αποχώρησή του από το Ποτάμι, όμως, προσχώρησε σε αυτή! Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις εκλογές και την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής, έγινε προσπάθεια τουλάχιστον δυο φορές να προσληφθεί στην ΕΡΤ, αλλά θεωρήθηκε ως πρόκληση και δεν προχώρησε.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι βεβαίως για τον Παναγιώτη Πικραμμένο: Σε τι ακριβώς θα τον συμβουλεύει ο Γρηγόρης Ψαριανός; Με ποια κριτήρια τον επέλεξε; Πού ακριβώς ταιριάζει η φιλοσοφία τους και ο χαρακτήρας τους; Η παρθένα με τον …σατανά, που τραγουδούσε και ο Σαββόπουλος; Ήταν δική του η απόφαση ή ήταν του Μεγάρου Μαξίμου, πράγμα που μοιάζει κα το πιθανότερο;

Η απόφαση, πάντως, προκαλεί ήδη πολλές και μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, είτε από εκείνους που βλέπουν να αξιοποιούνται –όπως λένε- οι «φίλοι του Κυριάκου», που υπήρξαν «υβριστές της παράταξης και κάποιοι εξ αυτών εθνομηδενιστές», είτε εκείνοι που αρχίζουν να κατανοούν τι σημαίνει η έννοια των …αρίστων! Το να προσλαμβάνεις δε υποψηφίους βουλευτές που δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν, ε, δεν το λες και …μεταρρύθμιση!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ