23/06/2021

Ημέρες Καλιγούλα! Συλλαμβάνουν πιστούς εντός εκκλησίας, αφήνουν ελεύθερους τους προδότες!

Οργή στο πανελλήνιο προκαλεί η είδηση ότι την ώρα που το κράτος αφήνει ελεύθερους τους προδότες – πράκτορας της Τουρκίας στην Ρόδο, εισέβαλε σε εκκλησία και συνέλαβε ιερέα και μία χούφτα πιστούς!
Το γεγονός μάλιστα ότι οι συλλήψεις έγιναν εντός του ιερού ναού, όπως καταγγέλλει ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος σε επίσημη ανακοίνωση του, προκαλεί αποτροπιασμό καθώς τέτοια γεγονότα έχουν να συμβούν από την οθωμανική σκλαβιά ή την γερμανική κατοχή.
Είναι αδύνατον και αδιανόητο να καταπατάται το άσυλο του Ιερού ναού. Είναι ξένο στα πανάρχαια ήθη και έθιμα του λαού μας.

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής έβγαλε πύρινη ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων ενημερώνει πως θα αναλάβει πλήρως το κόστος των προστίμων που επιβλήθηκαν στον ιερέα και τους πιστούς.

Τέτοια γεγονότα πάντως παραπέμπουν στις εποχές του Καλιγούλα. Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση.

DA6342F6 977B 4E9D B00D 7F6E65FCA6EB
Ο πανάξιος ιεράρχης, μητροπολίτης Νικόλαος Μεσογαίας

Πρόστιμα σε ναούς

Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυ­νομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύ­σουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό.

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.

Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρ­μό­σει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις.

Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επι­βάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξι­ω­τικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.

Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγ­γελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχα­το αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες.

Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουρ­γούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβα­σμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλ­λόμενα πρόστι­μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επι­βαρύνουν αποκλει­στικά τα Φι­λό­πτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρο­πό­λεώς μας. Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό­μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί…  Εκεί φτάσαμε.

Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ