Ο.Κ.Ο.Ε: Προδοσία η εγκατάλειψη του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση – και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – για ακόμη μία φορά μας απογοήτευσε και παράλληλα αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν έχει ακόμη καταστεί πολιτική ένωση, αλλά μόνο οικονομική. Οι αρχές και οι αξίες της περιθωριοποιούνται έναντι των οικονομικών συμφερόντων των κρατών μελών, με πρωτοστάτη τη Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες που έχουν επενδύσεις και συμφέροντα στην Τουρκία.

Ενώ η Τουρκία κατέχει για 46 χρόνια παράνομα το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρεί να επεκτείνει την κατοχή της στην Αμμόχωστο, παραβιάζει τον εναέριο χώρο Ελλάδας και Κύπρου και την υφαλοκρηπίδα μας και καταπατεί το δίκαιο της θάλασσας και το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, πλην εξαιρέσεων, αδιαφορούν με ασυδοσία και προκλητική ασέβεια προς τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε..

Αντί, ως όφειλε σύσσωμη η Ε.Ε., να επιβάλει αμέσως κυρώσεις στην νεοοθωμανική Τουρκία, ορισμένες χώρες εξακολουθούν να επιδιώκουν την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με τη χώρα που κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος με τη δύναμη των όπλων και απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών της. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι οι χώρες αυτές εξακολουθούν να προμηθεύουν την Τουρκία με όπλα και να υλοποιούν προγράμματα συμπαραγωγής πολεμικών συστημάτων, που χρησιμοποιούνται για να εξοπλίζουν την Τουρκία στις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο, εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε όλοι, ότι πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, διπλωματικές και στρατιωτικές, για να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η εθνική κυριαρχία και το Διεθνές Δίκαιο υπάρχουν μόνο για τα κράτη που μπορούν να τα υπερασπιστούν. Παράλληλα είναι καιρός να αλλάξουμε τη συμπεριφορά του «καλού παιδιού» στα όργανα της ΕΕ και να διεκδικήσουμε όσα το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ μας επιτρέπει και τα εθνικά μας συμφέροντα τα επιβάλλουν: Την εφαρμογή στη πράξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, επισείοντας ακόμα και το δικαίωμα αρνησικυρίας, όπου και όπως μπορούμε να το ασκήσουμε.

Είναι γνωστή η στρατηγική και οι στόχοι της Τουρκίας από το 1956, με την έκθεση του Νιχάτ Ερίμ, σταδιακά να ελέγξει απόλυτα την Κύπρο, αλλά και να την καταλάβει ολόκληρη, όταν της δοθεί η ευκαιρία. Όσο δεν το αντιλαμβανόμαστε, θα συνεχίσει την τυχοδιωκτική και επεκτατική της πολιτική.

Το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και οφείλουμε, έστω και αργά, να το αποκαταστήσουμε και να διορθώσουμε την εγκληματική μας πολιτική. Να ενισχύσουμε τους εξοπλισμούς μας από το ταμείο άμυνας, αντί να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών σε αλλότριες σπατάλες.

Η ημικατεχόμενη πατρίδα μας, για να ελευθερωθεί χρειάζεται αποτελεσματική διπλωματία και ισχυρή αποτρεπτική ισχύ αλλά και ανάλογη ψυχική προετοιμασία του λαού και στροφή του από την ευμάρεια, τον ατομικισμό και την αδιαφορία προς την κατοχή, στην συλλογική αγωνιστική διάθεση, με στόχο την απελευθέρωση από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και τους εποίκους.

Ουδείς λογικός άνθρωπος προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη, την οποία φυσικά επιθυμούμε και για την οποία αγωνιζόμαστε. Όμως τα διδάγματα από την πρόσφατη σφαγή των Αρμενίων είναι πολύ νωπά και θα πρέπει να μας προβληματίσουν πολύ σοβαρά. Αν εμείς δεν οχυρώσουμε τα σύνορά μας, δεν οργανώσουμε την άμυνά μας, ουδείς ξένος θα πολεμήσει για τη δική μας πατρίδα.

Σε ότι αφορά την προσπάθεια να οδηγηθούμε σε διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, ασφαλώς τον πρώτο λόγο έχει η διπλωματία, υπό τον αυτονόητο όρο άρσης της προσβολής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των στρατιωτικών απειλών και της παρουσίας τουρκικών ερευνητικών και πολεμικών πλοίων στην κυπριακή και ελληνική Α.Ο.Ζ.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Βουλής και της Γερουσίας των Η.Π.Α. για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, λόγω της αγοράς των S-400 από τη Ρωσία και ευχαριστούμε τον Γερουσιαστή Μενέντεζ, την ομογένεια και τις παροικιακές οργανώσεις μας στην Αμερική και τις διπλωματικές μας υπηρεσίες, που δίνουν καθημερινά τεράστιο αγώνα για τη στήριξη και προβολή των εθνικών μας θεμάτων. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας μπορεί να ανακοπεί με διπλωματικές ενέργειες αλλά και ότι αν χρειαστεί, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά σε όλα τα επίπεδα.

Διακηρύσσουμε τη βούλησή μας για ειρηνική λύση του Κυπριακού, δίκαιη και βιώσιμη, στηριγμένη στις αρχές και αξίες της Ε.Ε., του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου, ώστε όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι και Λατίνοι να ζήσουν ελεύθεροι, σε καθεστώς ειρήνης και ευημερίας.

Δε δεχόμαστε όμως προστάτες και εγγυήτριες χώρες, ούτε την όποια λύση που θα δημιουργεί τις συνθήκες επικυριαρχίας της Τουρκίας σε ολόκληρη την Κύπρο.

Θέλουμε την πατρίδα μας και τους πολίτες της να ζήσουν ελεύθεροι, περήφανοι, αξιοπρεπείς.

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Συλλούρης

Ο Γενικός Γραμματέας

Λευτέρης Κωνσταντινίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ