3/08/2021

Ο Στρατηγός κάνει σοβαρές επισημάνσεις και προτείνει

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος μίλησε στο pagenews.gr  και στην εκπομπή «Point Zero» με τον κ. Λάμπρο Καλαρρύτη.  Σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία, ανέφερε, η Τουρκική πολεμική αεροπορία θα καταστραφεί σε 48 ώρες παρά το γεγονός ότι η Τρόικα επέβαλε μείωση αμυντικών δαπανών στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι κακώς δεν επεκτείναμε με ένα αστείο casus belli τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και δεν ανακηρύξαμε ΑΟΖ.

Υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν στέλνει τζιχαντιστές στην Ελλάδα για να εκτελέσουν επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου και χρειάζεται προσοχή.

Επιβάλλεται να υπάρξει  πολυμέρεια στις συμμαχίες εντός και εκτός ΝΑΤΟ- Ε. Ε.,ενώ με παρελκυστική πολιτική « διμερούς διαλόγου», να ενισχυθούν ταχύτατα οι Ένοπλες Δυνάμεις και παράλληλα προβαίνεις στην ουσιαστική ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Τόνισε την ανάγκη για στόλο Ανοικτών Θαλασσών και πολεμική αεροπορία με Στρατηγικές δυνατότητες ώστε να δοθεί η απάντηση στην αδηφάγα Άγκυρα, προασπίζοντας την Εθνική κυριαρχία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο..

Ανεξήγητο γιατί δεν προχώρησε η παραλαβή 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 ABRAAMS σε άριστη κατάσταση,που ειχαν εγκριθεί με EDA στις 13 Σεπτεμβρίου 2011, εναντι μόλις  $95.7 εκατομμύρια.

Αν σκεφθεί κανείς ότι για τα 170 LEO2HEL δαπανήθηκαν πλέον του 1,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ..

Η προμήθεια με μόνον  €16.598.720, των 223 Α/Κ πυροβόλα Μ109Α3GEA2 πραγματοποιήθηκε μεταξύ Οκτωμβριου- Δεκεμβρίου 2010 ήταν η μοναδική σοβαρή προμήθεια του Ε. Σ.

Όταν για την αναβάθμιση στο 1010 εργοστάσιο του Arifiye  ΕΞΗ μόνο πυροβόλων M52T ο Τουρκικός στρατος δαπάνησε 18 εκατομ ΕΥΡΩ..

Αναφέρθηκε στην εμμονή στο κλείσιμο της υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας Δ’ Μοίρας Καταδρομών το πρωτο εξάμηνο του 2021, όταν πέραν των τεσσάρων Ταξιαρχιών ΚΔ το Τ/ΓΕΕΘΑ προβαίνει στη συγκρότηση 30 Λόχων ΚΔ..

Τις Δυνάμεις Καταδρομών δεν τις αντιμετωπίζεις με συμβατικές μονάδες πεζικού παρά μόνον με Καταδρομείς..

Ειδικά όταν,η διείσδυση των Ειδικών Δυνάμεων μέσω ξηράς και θαλασσής είναι δεδομένη, όπως και η κάθετη υπερκέραση σε συνεργεία με τζιχαντιστες, που έχουν παρεισφρήσει στους παράτυπους εντός εισαγωγικών πρόσφυγες ή και μετανάστες, ανατρέπουν κάθε δυνατότητα επιτυχούς αντιμετώπισης ανορθοδόξων ενεργειών στη Θράκη και τα Νησιά του Αιγαίου..

Και πρότεινε τις αυτονόητες επιβαλλόμενες ενέργειες :

– Άμεση αύξηση ΘΗΤΕΙΑΣ

– Πρόσληψη δέκα χιλιάδων ΕΠΟΠ

– Συγκρότηση της Εφεδρείας στα πρότυπα της Ελβετίας.

– 15.000 Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες συγκρότηση σε μονάδες Ταχείας Επέμβασης να προσκαλούνται  σε κυλιόμενες μετεκπαιδεύσεις ..

Τέλος ανέφερε ότι οι έχοντες την πολιτική ευθύνη να πράξουν ότι απαιτείται, για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε οπλικά συστήματα και επάνδρωση σε προσωπικό, διότι η απραξία της τελευταίας 10ετίας έχει αποθρασύνει “τον τρομοκράτη” Τούρκο της περιοχής και σε κάθε περίπτωση, εάν οδηγηθούμε σε σύρραξη θα είμαστε μόνοι μας να προασπίσουμε την Εθνική μας κυριαρχία!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ