Καταδικάστηκε πρωτόδικα υφυπουργός για συκοφαντική δυσφήμιση του Κώστα Βαξεβάνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως γνωστοποίησε ο δημοσιογράφος, η υφυπουργός Παιδείας καλείται να του καταβάλλει 5.000 ευρώ ως αποζημίωση

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να καταβάλλει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση στην υπόθεση της μήνυσης και της αγωγής που είχε καταθέσει σε βάρος της το 2018 ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ζαχαράκη (αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ το 2018) είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο κ. Βαξεβάνης έχει καταδικαστεί πολλές φορές για συκοφαντίες. Μάλιστα, στην εκπομπή εκείνη είχε παρέμβει ο δημοσιογράφος διαψεύδοντας την κ. Ζαχαράκη και καλώντας τη να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη. Ωστόσο, η κ. Ζαχαράκη αποφάσισε να λυθούν οι μεταξύ τους διαφορές στα δικαστήρια.

Όμως, η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης δικαίωσε πρωτόδικα τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι η υφυπουργός Παιδείας καλείται να του καταβάλλει 5.000 ευρώ ως αποζημίωση (συν τα δικαστικά έξοδα).

«Θυμάστε την Ζαχαρακη της ΝΔ (νυν υπουργό) που έλεγε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι έχω καταδικαστεί ως συκοφάντης; Ε καταδικαστηκε πρωτόδικα να μου καταβάλει 5.000 ευρώ συν τα δικαστικά εξοδα γιατί δεν είμαι συκοφάντης. Η καταδίκη της είναι για συκοφάντησή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ