15/06/2021

Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση τελικά το κάνουν κάποια Ειρηνοδικεία

Αυτό που πρέπει να κάνει το κράτος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τελικά το κάνουν κάποια Ειρηνοδικεία της χώρας, στηρίζοντας έμπρακτα οικογένειες που λόγω της 10ετους κρίσης και των συνεπειών της πανδημίας κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα αδέκαστα τραπεζικά ιδρύματα, που με μόνο στόχο τον ισοσκελισμένο ισολογισμό τους δεν διστάζουν να εκποιήσουν ότι είναι δυνατόν να εκποιηθεί.

Διέγραψαν χρέος 105.762 ευρώ
Και αυτό διότι το Ειρηνοδικείο Ιλίου προχώρησε στη διαγραφή οφειλής 105.762 ευρώ, ζευγαριού εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι λόγω της 10χρονης κρίσης υπέστησαν δραματική μείωση του εισοδήματος τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδης υποχρεώσεις τους.

Πρόκειται για ζευγάρι οφειλετών γύρω στα 50, με δύο παιδιά, και απολαβές περίπου τα 1300€ τον μήνα. Το ανδρόγυνο  υπέστη τα τελευταία χρόνια ραγδαία πτώση των εισοδημάτων του με καθυστερήσεις πληρωμών, εξαντλητικά ωράρια χωρίς αμοιβές και υψηλό κόστος διαβίωσης, καθώς συνέδραμαν οικονομικά και τα τέκνα τους.

Αδύνατον να ανταποκριθούν
Η Ειρηνοδίκης, με βάσει το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δέχτηκε ότι το ζευγάρι των δανειοληπτών, με τα καθημερινά έξοδα, το κόστος διαβίωσης και τα ελάχιστα έσοδα τους, είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στο βάρος των 155.000€ περίπου που όφειλαν σε δύο τράπεζες, από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Έτσι απέρριψε τις ενστάσεις των τραπεζών και εξαίρεσε την περιουσία των δανειοληπτών από την ρευστοποίηση. Το συνολικό ποσό που τελικά θα κληθεί να πληρώσει η οικογένεια, ανέρχεται στα 50.300 € περίπου, σε 240 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα σύμφωνα με το dikastiko η απόφαση του Ειρηνοδικείου προστατεύει από ρευστοποίηση, ακίνητο στο Ίλιον Αττικής, όπου κατείχαν ποσοστό 50%, εξ’ αδιαιρέτου και η αντικειμενική του οποίου δεν ξεπερνά τα 60.000€.

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ