Μετά τα «διπλά βιβλία» μπάχαλο και με την καταγραφή των νεκρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κραυγαλέες αποκλίσεις στα στοιχεία από ΗΔΙΚΑ και ΕΟΔΥ για τους θανόντες. Ερωτήματα για τα δεδομένα στα οποία στηρίζονται τα κυβερνητικά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το μπάχαλο που προκύπτει στην καταγραφή των κρουσμάτων του κορονοϊού έρχεται να συμπληρώσει το δημοσίευμα του χθεσινού «Documento» που αποκαλύπτει νέο αλαλούμ, αυτή τη φορά στην καταγραφή των νεκρών. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, έως τις 11 Δεκεμβρίου η επίσημη αναφορά των νεκρών στον οργανισμό ΗΔΙΚΑ ήταν 1.682, ενώ την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ έδινε στη δημοσιότητα 3.472 θύματα!

Κραυγαλέες αποκλίσεις εντοπίζονται και στον αριθμό των διασωληνωμένων αλλά και των κρουσμάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει ουσιαστικά τη «δημοκρατία». Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εγείρει ερωτήματα η ύπαρξη 265.668 δειγμάτων «σε διερεύνηση», καθώς κανείς δεν μπορεί να δώσει σαφή εξήγηση.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τις τρομακτικές ελλείψεις που υπάρχουν σε όλους τους τομείς των επιδημιολογικών δεδομένων (κρούσματα, διασωληνωμένοι, θάνατοι) με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του «ενός και μοναδικού» εθνικού μητρώου, εύλογα τίθεται το ερώτημα με ποια δεδομένα τέθηκε σε εφαρμογή ο αλγόριθμός EVA, αλλά και πάνω σε ποια δεδομένα στηρίζονται τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις εγκληματικές ελλείψεις, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν λάθη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open σχετικά με το μητρώο καταγραφής νεκρών από τον κορονοϊό, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σχολίασε ότι στήθηκε σε λίγες εβδομάδες και είναι πιθανό να έχουν γίνει λάθη!

Με λίγα λόγια, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ παραδέχθηκε ότι η επίσημη καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων στήθηκε… βιαστικά, λες και είναι ένα θέμα ήσσονος σημασίας που δεν αξίζει τη δέουσα σημασία! Λες και η πανδημία δεν αφήνει τις επιπτώσεις της, τόσο σε νεκρούς και οικογένειες που θρηνούν δικούς τους ανθρώπους όσο και στην οικονομία.
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του «Documento», που έρχεται να συμπληρώσει τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για κραυγαλέα παραδοχή του μπάχαλου που επικρατεί στο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μόλις την περασμένη Πέμπτη ζητήθηκε με έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς τους αρμόδιους φορείς να ενημερώσουν για τα στοιχεία των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί. Επειδή προκύπτουν σοβαρά προβλήματα ελέγχου, ταυτοποίησης και αποτίμησης των στοιχείων, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν μπορούν να συνεχίζουν να σιωπούν. Οφείλουν να δώσουν άμεσα μια απάντηση γιατί 10 μήνες μετά την αρχή της φονικής πανδημίας δεν έπραξαν το εντελώς αυτονόητο, δηλαδή να καταχωρίζονται αξιόπιστα στοιχεία στον άμεσα αρμόδιο φορέα, από τον οποίο ενημερώνονται δεκάδες επιστήμονες σε όλη τη χώρα» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ