Η Αθήνα έγινε Καμπούλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα είχε δει ο γνωστός επιχειρηματίας και προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό Κωνσταντίνος Μαστοράκης τη φρικτή εμπειρία που βίωσε στα χέρια τριών Αφγανών κακοποιών, οι οποίοι εισέβαλαν οπλισμένοι ως τα δόντια, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στο σπίτι του, στην περιοχή του Μετς, την ώρα που εκείνος κοιμόταν.

Οι εισβολείς έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα του διαμερίσματος που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, μια «ανάσα» από το Μέγαρο Μαξίμου, στην -υποτίθεται- πιο καλά φυλασσόμενη περιοχή της Αθήνας! Ο Κωνσταντίνος Μαστοράκης «πάγωσε» όταν τους είδε ξαφνικά μπροστά του.

«Εγώ είχα πέσει για ύπνο όταν άκουσα φασαρία και είδα τους τρεις μέσα στο διαμέρισμά μου με βαριοπούλες και μαχαίρια στα χέρια, πιστόλια, απ’ όλα πάνω τους!» περιγράφει ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ του τρόμου.

Οι κακοποιοί έδεσαν τον 55χρονο επιχειρηματία και τον κράτησαν όμηρο χτυπώντας τον για να κάμψουν κάθε πρόθεσή του να αντισταθεί. Αφού ερεύνησαν όλα τα δωμάτια, άρπαξαν χρήματα, τραπεζικές κάρτες, ακόμη και τις οικιακές συσκευές.

«Πήραν την τηλεόραση, πήραν πολλά πράγματα. Δεν άφησαν τίποτα… Μου πήραν και το μικρό αυτοκίνητο που είχα για τις μετακινήσεις μου. Με έδεσαν και έφυγαν!» περιγράφει και προσθέτει ότι οι αλλοδαποί ήξεραν πού να χτυπήσουν: «Πριν από δύο χρόνια είχε ξεκινήσει διαδικασία το ακίνητο να γίνει Αirbnb. Δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορονοϊού τον περασμένο Μάιο και σήμερα διαμένουν στο κτίριο τρία άτομα. Στις 9 του μήνα διέρρηξαν και άλλα διαμερίσματα στη γειτονιά και τα άδειασαν».

Ο Κωνσταντίνος Μαστοράκης κατάφερε να λυθεί δύο ώρες αργότερα και ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία άρχισε αναζητήσεις. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν τα ξημερώματα του  Σαββάτου το κλεμμένο Smart του στην Ομόνοια και καταδίωξαν τον οδηγό όταν δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο. Αφού τον συνέλαβαν, βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος μέρος των κλοπιμαίων.

«Πήγα στην Ασφάλεια Ομονοίας να δω φωτογραφίες. Τον έναν τον πιάσανε, είναι Αφγανός και είπε ότι δεν θυμάται τίποτα» λέει ο 55χρονος. Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεται για τους συνεργούς του και τα υπόλοιπα κλοπιμαία, τα οποία δεν βρέθηκαν καθώς ο συλληφθείς δήλωσε… άστεγος!

Ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας εκφράζει την αγανάκτησή του για την έλλειψη της αστυνομικής παρουσίας στην ήσυχη γειτονιά του Μετς, ενώ «καρφώνει» και τον δήμαρχο Αθηναίων και ανιψιό του πρωθυπουργού.

«Είμαι στα 500 μέτρα από το Μαξίμου, πίσω από το Καλλιμάρμαρο! Ο δρόμος όλη την ημέρα έχει παιδάκια, είναι δίπλα σε σχολείο. Στο διπλανό ακίνητο διαμένει στενή συνεργάτιδα του δημάρχου Αθηναίων! Τόσα λαμπιόνια τα Χριστούγεννα για τον στολισμό του Μεγάλου Περιπάτου και δύο λάμπες για τον δρόμο της γειτονιάς δεν περίσσεψαν από τον δήμο της Αθήνας! Πώς να προστατεύσουμε τα σπίτια μας; Πού είναι η ασφάλειά μας;» διερωτάται.

Ο επιχειρηματίας Κώστας Μαστοράκης χαρακτηρίζεται ο μετρ των δημοσίων σχέσεων και μάλιστα έχει το προνόμιο να είναι ο μοναδικός Ελληνας τον οποίο αποκαλεί με τον μικρό του όνομα ο πρίγκιπας Αλβέρτος. Ο υπερδραστήριος επιχειρηματίας έχει φέρει στη χώρα μας ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας από τη Φόρμουλα-1, καθώς εκπροσωπεί τη «Nazionale Piloti F1 Drivers».

Το 2017 ήταν παρών στο Μόντε Κάρλο στον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ πιλότων της F1 www.nazionalepiloti.et και του All star for the children Μονακό, υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Αλβέρτου, στον οποίο είχε παραδώσει συλλεκτική πλακέτα από το Grand prix του 1970, κάνοντάς τον να ενθουσιαστεί με το σπάνιο δώρο.

Το 2019 ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας είχε επαναληφθεί στο Μονακό με τη συμμετοχή κορυφαίων πιλότων της F1, οι οποίοι φορούσαν στολή με το λογότυπο του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας», τον οποίο ο Κώστας Μαστοράκης στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

Ο 55χρονος έχει αναπτύξει έντονη επιχειρηματικότητα στη Μύκονο, στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων!. Μάλιστα, εκεί είχε φιλοξενήσει τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ Χρήστο Μαραφάτσο, τον Ελληνα οικονομολόγο και ιδρυτή του Blue Sky Capital, ο οποίος είχε επιλεγεί από το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου για να εκπροσωπεί την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ